Temaside om diabetes og koronavirus

Temaside om diabetes og koronavirus

Julie Cathrine Knarvik
Redaktør for Lev med diabetes
Publisert første gang: 07.04.20 | Sist redigert: 17.11.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Koronapandemien er over oss og behovet for informasjon er stort. Her samler vi alle aktuelle saker og blogginnlegg om korona og diabetes for å holde dere best mulig oppdatert!

Annonse

Personer med diabetes er i risikogruppen og må ta ekstra forholdsregler for å unngå smitte av Covid-19 virus. Her kan du lese aktuelle saker om koronaviruset og også lese om hvordan bloggerne takler sin nye hverdag i forhold til det å leve med en kronisk sykdom som skal håndteres, og samtidig måtte ta ekstra mange forholdsregler for å unngå å bli smittet av Covid-19 viruset.

Siden oppdateres fortløpende.

Aktuelle saker om korona og diabetes:


Koronavirus – Status fra Roche og gode råd til personer med diabetes |LES SAKEN HER
Her finner du det viktigste du behøver å vite, pluss noen gode tips til hvilke forholdsregler du bør ta.


Ny forskning om Covid-19 og diabetes: Sørg for god blodsukkerkontroll!|LES SAKEN HER
Den årlige diabeteskonferansen EASD ble nylig avholdt som en virtuell kongress, og norske forskere la frem interessante funn om Covid-19 og diabetes!


Oppfordring fra Helfo skal sikre nok medisiner til alle |LES SAKEN HER
Bekymrer du deg for at det ikke skal være nok medisiner og forbruksmateriell hos apotek? Da er dette saken for deg. Det er ingen grunn til å hamstre medisiner og forbruksmateriell, det er nok til alle. Helfo har nå også oppfordret apotek og bandasjister om å unngå å gi ut mer enn nødvendig.

Annonse

Koronavirus og diabetes: Tips fra mySugr om risiko og tiltak |LES SAKEN HER
Hva er risikoene for personer med diabetes? Hvordan ta vare på helsa med lange dager hjemme? Hva bør man gjøre hvis man blir syk? Teamet i mySugr har mange ansatte som lever med diabetes, og har skrevet denne artikkelen for å dele gode råd som kan være til god hjelp for personer med diabetes.


Ny hverdag, rutiner og forholdsregler med diabetes |LES SAKEN HER
Når barna har hjemmeskole og de voksne har hjemmekontor krever det at man lager nye rutiner og forholdsregler. Her forteller Kristi hvordan hun håndtere sin nye hverdag.


Koronakrisen: Bekymringene påvirker diabetesen |LES SAKEN HER
Marte er i risikogruppen, men hun har også en samfunnskritisk jobb som jurist i staten. Nå kommer jobb og helse først. Og hun, som mange andre, er bekymret for mange ting samtidig, men husk at bekymringer fort kan påvirke diabetesen.


Slik går det med våre bloggere i koronakrisen |LES SAKEN HER
Hjemmekontor, hjemmeskole, blodsukkersvingninger og lite fysisk aktivitet – dette er livet oppsummert i koronakrisen. Vi har tatt en prat med noen av våre bloggere for å høre hvordan de håndterer den nye hverdagen.


Livet i «risikogruppen» |LES SAKEN HER
Vi har alle brått fått en ny hverdag å forholde oss til. Derfor tok vi en prat med bloggerene våre om hvordan de håndterer dette. Mads Vold, som har diabetes type 2, forteller om hverdagen i risikogruppen.


Korona, karantene og kronisk sykdom |LES SAKEN HER
Vi er kastet ut i en ny hverdag som har snudd livene våre opp ned. Vi skal holde oss hjemme, jobbe fra hjemmekontor, drive skole for barna og samtidig håndtere kronisk sykdom. Hvordan skal vi få dette til å fungere? spør Kristi


Mine diabetesproblemer føles ubetydelige i den store sammenheng |LES SAKEN HER
Kjell Arild har alltid tenkt at det er diabetesen som kommer til å avgjøre hvor langt liv han vil få, men med koronasituasjonen har han skjønt at vi aldri helt vet hva fremtiden bringer. Nå er det kanskje enda viktigere å sette pris på de små tingene i livet.


Slik er bloggernes nye hverdag! |LES SAKEN HER
Ingen hadde sett det komme. Et virus som skulle endevende hverdagen vår. Men her sitter vi, hver for oss og forsøker å få en ny hverdag til å henge sammen. Så hvordan håndterer bloggerne det å ha diabetes i disse tider?


Reisen avlyst! |LES SAKEN HER
Maria og hennes mann skulle egentlig reise til Japan i vår. Denne reisen har nå blitt avlyst av åpenbare årsaker. Hovedbekymringen var nettopp risikoen for å bli satt i karantene, og det på en ukjent plass.


Naturlig å være litt bekymret på jobb når man er i risikogruppen |LES SAKEN HER
Som apotektekniker har Linda måttet jobbe som vanlig, men under uvanlige forhold. Med avstand til andre. Med litt mer bekymring enn vanlig. For hun er tross alt i risikogruppen.


Hvorfor er personer med diabetes i risikogruppen for COVID-19? |LES SAKEN HER
Som de aller fleste av dere sikkert allerede vet så er vi som har diabetes i risikogruppen når det kommer til koronavirus. Dette gjelder alle diabetes diagnoser. Men hvorfor er vi i risikogruppen?


Føler meg ikke syk selv om jeg har diabetes |LES SAKEN HER
For oss som lever med diabetes, kan noe så vanlig som en influensa være utfordrende med tanke på blodsukkerregulering. Men hva da med et virus, som har utviklet seg til en pandemi, sprer seg raskt og til og med fører til dødsfall? Det er ikke rart mange med diabetes blir bekymret.


Bloggerne Maria og Magnus´ nye hverdag med diabetes! |LES SAKEN HER
Korona har snudd opp ned på hverdagen til oss alle. Vi tok en prat med noen av bloggerne om hvordan deres hverdag med diabetes har forandret seg?


Pandemien er langtfra over! LES SAKEN HER
Det er over et halvt år siden koronapandemien snudde opp ned på livene våre. Vi står fortsatt midt i pandemien og høsten og vinteren blir annerledes for oss alle.


 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: