Livet i «risikogruppen»

Livet i «risikogruppen»

Julie Cathrine Knarvik
Redaktør for Lev med diabetes
Publisert første gang: 07.04.20 | Sist redigert: 16.04.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Vi har alle brått fått en ny hverdag å forholde oss til. Derfor tok vi en prat med bloggerene våre om hvordan de håndterer dette. Mads Vold, som har diabetes type 2, forteller om hverdagen i risikogruppen.

Annonse

– Jeg er jo i den såkalte risikogruppen, men jeg har ikke vært stresset for det. Jeg har likevel sørget for å holde meg til rådene om å unngå store folkemengder, håndvask og avstand mellom de vi møter, sier Mads.

Mads Vold Foto: Ingar Næss

Ansikt til ansikt

– Jeg dro i butikken her om dagen og traff en jeg ikke har truffet på noen måneder. Vi slo av en ordentlig butikkprat….. med 5 meters avstand. Alle på parkeringsplassen kunne høre oss der vi la ut i det vide og brede om hverdagen, korona, unger som maser, jobb og masse mer.

Min opplevelse er at nå som vi har holdt litt avstand fra hverandre og først får muligheten til å slå av en prat, så går det skikkelig unna. Man er liksom utsultet på ordentlig ansikt til ansikts-prat.

LES OGSÅ: Koronakrisen: Bekymringene påvirker diabetesen

På jobb likevel

Jobbhverdagen er endret for de feste av oss og vi har måttet omstille oss og finne andre måter å ha kontakt og få utført jobben vår på. For Mads har kundemøter tatt en litt ny form.

Annonse

– Jeg har jobbet som før med rekruttering og bemanning, men har sterkt redusert kontakt med andre mennesker. Til vanlig drar vi jo ofte i salgsmøter og gjennomfører intervjuer med kandidater som gjør at vi håndhilser på ganske mange mennesker gjennom en uke.

Ser lyst på fremtiden

Heldigvis kan vi kjøre videokonferanser via Skype, Facetime og Teams. Det har gjort at vi kan gjennomføre ganske mange intervjuer likevel. For kundene våre så er tidene litt for usikre for å snakke om oppbemanning. Det ligger litt i kortene at det heller går den andre veien.

Tross alt er jeg sikker på at vi kommer oss gjennom dette utbruddet og forsøker å se lyst på saken, selv om vi alle vil merke dette ganske godt i en stund fremover.

LES OGSÅ: Koronavirus – Status fra Roche og råd til personer med diabetes

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: