Koronavirus – Status fra Roche og gode råd til personer med diabetes

Koronavirus – Status fra Roche og gode råd til personer med diabetes

Stine Helén Tunstrøm
Redaktør for Lev med diabetes
Publisert første gang: 13.03.20 | Sist redigert: 07.04.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Her er det du behøver å vite, pluss noen gode tips til hvilke forholdsregler du bør ta.

Annonse

Verdens Helseorganisasjon (WHO) har erklært at spredningen av koronaviruset nå er en pandemi, og den norske regjeringen har innført svært strenge tiltak for å hindre ytterligere spredning av viruset. Mennesker med diabetes er i risikogruppen og bør derfor ta ekstra forholdsregler for å unngå smitte, men også for å sørge for at man kan ta vare på sin egen diabetes under en eventuell karantene.

Alle Accu-Chek produkter er tilgjengelige som vanlig

Roche tar situasjonen på største alvor. Den viktigste prioritet nå er å sikre at våre medisiner og produkter er tilgjengelige for norske pasienter, og sørge for at våre medarbeidere kan utføre sitt arbeid på en tryggest mulig måte.

Oppdatering: Roche overvåker situasjonen nøye, og produktforsyningen er sikret. Vi gjør oppmerksom på at Roche Diabetes Care har ingen problemer med leveringen av diabetesutstyr i vår portefølje, som inkluderer utstyr for blodsukkermåling og insulinpumpesystemene. Alle Accu-Chek-produkter er tilgjengelige som vanlig. Roche samarbeider med alle våre underleverandører for å fortsette å møte etterspørselen.

Forholdsregler for mennesker med diabetes

Hva trenger du i tilfelle du må i karantene? Hvordan skal du håndtere diabetesen din i tilfelle du blir syk? Her er noen nyttige tips.

1. Sørg for å hente ut blodsukkerstrimler i henhold til råd du får på apoteket/fastlegen. Det er viktig å sørge for en rettferdig fordeling av viktige produkter, unngå derfor hamstring.

Annonse

2. Sørg også for at du har det du trenger av annet diabetesutstyr også.

3. Vær obs på at ved sykdom kan det bli mer utfordrende å regulere blodsukkeret, slik man ofte ser ved for eksempel influensa. Dette gjelder spesielt for de med diabetes type 1. Blir du syk bør du derfor måle blodsukkeret oftere enn vanlig.

4. Følg de generelle rådene fra Folkehelseinstituttet og hold deg oppdatert.

5. Unngå å håndhilse, kysse og klemme. Vask hendene ofte og bruk antibac når håndvask ikke er mulig.

6. Dekk deg til ved hosting og nysing, enten ved hjelp av albuekroken eller et lommetørkle som kastes etterpå. Ikke host rett i hendene.

7. Hvis du mistenker at du har symptomer på koronavirusinfeksjon, ta kontakt med din fastlege på telefon, eller legevakten på tlf. 116 117. Følgende symptomer kan vises 2-14 dager etter eksponering:

  • Feber
  • Hoste
  • Kortpustethet

Folkehelseinstituttet har opprettet en informasjonstelefon for publikum: 815 55 015.

Vi retter en stor takk til dyktige ansatte i helsetjenesten og alle andre som ivaretar kritiske funksjoner i samfunnet i en krevende tid. Har du spørsmål til oss kan du gjerne ta kontakt med vårt kundesenter på epost eller telefon.

Accu-Chek Kundesenter tlf. 21 400 100. Åpent alle hverdager 08.00 til 16.00.
E-post: no.accuchek@roche.com

LES OGSÅ: Reagerer kroppen annerledes på sykdom når du har diabetes?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: