Accu-Fine pennekanyler – skånsom for huden din

Accu-Fine pennekanyler – skånsom for huden din

Ina Lorentzen
Redaktør for Lev med diabetes
Publisert første gang: 05.06.22 | Sist redigert: 16.05.24

Accu-Fine pennekanyler er høykvalitetsnåler som passer til de fleste insulinpenner. – Målet vårt er å tilby nåler som er både trygge og enkle i bruk, forteller Kristian Aune-Jensen, Head of Marketing Nordics i Roche. I april 2024 lanserte vi en ny, tynnere nål. Les mer om den nye nålen, Accu-Fine 4mm 33G, lenger ned.

Dersom du setter insulin ved hjelp av en insulinpenn, så kjenner du godt til betydningen av å ha en nål som er skånsom og pålitelig. Roche tilbyr en nål som er enkel og trygg i bruk, og som er den mest brukte nålen i Norge ifølge Farmastat*.

Noe av det som gjør Accu-Fine så gode, er tre spesielle egenskaper i nålespissen. Den har et spesialkutt i selve spissen som gjør det enklere og mer skånsomt å sette nålen under huden. Selve nåleveggen er svært tynn, slik at insulinstrømmen går raskere. I tillegg er nålen belagt med et spesielt belegg som gjør innføringen i huden enklere og mer skånsom, sier Aune-Jensen.

Fåes i ulike størrelser

For å sikre at det er minst mulig smertefullt, er nålene spesialslipt tre ganger. Nålene fåes i 4, 5, 6 og 8 millimeter, noe som gjør at du kan finne den kanylen som passer best til ditt behov. For de aller fleste er en nål på 4 eller 5 millimeter tilstrekkelig, uavhengig av kjønn, kroppsbygning og alder. Dette er dog forutsatt at injeksjonen settes vertikalt i 90 graders vinkel, og at alt insulinet er satt i løpet av 10 sekunder.

LES OGSÅ: Fra pumpe til penn – Jeg fikk friheten tilbake

Hygieniske og trygge deksler

– Nålene kommer med to beskyttelsesdeksler, slik at hygienen alltid er sikret. Det første dekslet er forseglet, og sikrer at nålen er steril før bruk, sier han. Dette skrur du enkelt av før du skal ta nålen i bruk. Det andre dekslet er en plasthette som sikrer at du ikke stikker deg før du skal bruke nålen. Denne løftes lett av før bruk, avslutter Kristian Aune-Jensen. 

Husk at du alltid skal bytte kanyle etter hver gang du har stukket deg. Dette er viktig for å sikre hygiene og rett dosering, samt å hindre smerte og såkalte fettputer.

NYHET! Accu-Fine 4mm 33G. Den tynneste nålen på markedet.2

Selv om det er et lite element i diabetesbehandlingen, kan nålen ha stor innvirkning på brukerens opplevelse av smerte. Accu-Fine 4mm 33G er markedets tynneste nål hittil.2

Den tynne nålen er designet spesielt med tanke på komfort og skånsomhet, noe som bidrar til å reduserer opplevelsen av smerte ved injeksjon.3 Dette gjør at Accu-Fine 4mm 33G også er ideell for personer med sensitiv hud.3

En ytterligere fordel med denne Accu-Fine pennekanylen er at selv om nålen totalt sett er tynnere, har den også en tynnere nålvegg noe som resulterer i en større indre diameter. Dette betyr at insulinet kan strømme raskere og jevnere – og for en person som må administrere insulin eller andre legemidler4 flere ganger om dagen, kan dette være en betydelig forbedring i hverdagen.

Sammen med resten av Accu-Fine porteføljen, tilbyr vi forskjellige størrelser tilpasset dine behov. Du kan lese mer om Accu-Fine ved å klikke på denne linken. Dersom du ikke har prøvd Accu-Fine pennekanyle før, kan du hente det ut på resepten din i apoteket. Sjekk tilgjengelighet i ditt apotek nedenfor, eller bestill på nett.

Kontakt gjerne Accu-Chek Kundesenter dersom du har spørsmål, telefon 21 400 100 eller e-post no.accuchek@roche.com. Åpningstidene er hverdager 08-16.

KILDER:

1Farmastat

2Tynneste nål (33G) med refusjon på blå resept. https://www.helfo.no/produkt-og-prislister/produkt-og-prislister. Liste for «Diabetes».*

3Leonardi L, Viganò M, Nicolucci L. Penetration force and cannula sliding profiles of different pen needles: the PICASSO study. Medical Devices: Evidence and Research 2019:12 311–317

4Se pakningsvedlegg for Accu-Fine 4mm 33G. Sandhofer Strasse 116, Tyskland. Roche Diabetes Care GmbH. 2022

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

0/5 0 tilbakemeldinger
Del: