Accu-Fine pennekanyler – skånsom for huden din

Accu-Fine pennekanyler – skånsom for huden din

Avatar
Redaktør for Lev med diabetes
Publisert første gang: 05.06.22

Accu-Fine pennekanyler er høykvalitetsnåler som passer til de fleste  insulinpenner. – Målet vårt er å tilby nåler som er både trygge og enkle i bruk, forteller Kristian Aune-Jensen, Head of Marketing Nordics i Roche.

Dersom du setter insulin ved hjelp av en insulinpenn, så kjenner du godt til betydningen av å ha en nål som er skånsom og pålitelig. Roche tilbyr en nål som er enkel og trygg i bruk, og som er den mest brukte nålen i Norge ifølge Farmastat*.

Annonse

Noe av det som gjør Accu-Fine så gode, er tre spesielle egenskaper i nålespissen. Den har et spesialkutt i selve spissen som gjør det enklere og mer skånsomt å sette nålen under huden. Selve nåleveggen er svært tynn, slik at insulinstrømmen går raskere. I tillegg er nålen belagt med et spesielt belegg som gjør innføringen i huden enklere og mer skånsom, sier Aune-Jensen.

Fåes i ulike størrelser

For å sikre at det er minst mulig smertefullt, er nålene spesialslipt tre ganger. Nålene fåes i 4, 5, 6 og 8 millimeter, noe som gjør at du kan finne den kanylen som passer best til ditt behov. For de aller fleste er en nål på 4 eller 5 millimeter tilstrekkelig, uavhengig av kjønn, kroppsbygning og alder. Dette er dog forutsatt at injeksjonen settes  vertikalt i 90 graders vinkel, og at alt insulinet er satt i løpet av 10 sekunder.

LES OGSÅ: Fra pumpe til penn – Jeg fikk friheten tilbake

Hygieniske og trygge deksler

– Nålene kommer med to beskyttelsesdeklser, slik at hygienen alltid er sikret. Det første dekslet er forseglet, og sikrer at nålen er steril før bruk, sier han. Dette skrur du enkelt av før du skal ta nålen i bruk. Det andre dekslet er en plasthette som sikrer at du ikke stikker deg før du skal bruke nålen. Denne løftes lett av før bruk, avslutter Kristian Aune-Jensen. 

Husk at du alltid skal bytte kanyle etter hver gang du har stukket deg. Dette er viktig for å sikre hygiene og rett dosering, samt å hindre smerte og såkalte fettputer.

Annonse

Du kan lese mer om Accu-Fine på denne linken. Dersom du ikke har prøvd Accu-Fine pennekanyle før, kan du hente det ut på resepten din i apoteket. Sjekk tilgjengelighet i ditt apotek nedenfor, eller bestill på nett.

<Bestill hos Apotek 1> <Bestill hos Vitusapotek> <Bestill hos Boots>

Kontakt gjerne Accu-Chek Kundesenter dersom du har spørsmål, telefon 21 400 100 eller e-post no.accuchek@roche.com. Åpningstidene er hverdager 08-16.

*Kilde: Farmastat

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: