Bloggerne Maria og Magnus´ nye hverdag med diabetes!

Bloggerne Maria og Magnus´ nye hverdag med diabetes!

Julie Cathrine Knarvik
Redaktør for Lev med diabetes
Publisert første gang: 08.05.20 | Sist redigert: 12.05.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Korona har snudd opp ned på hverdagen til oss alle. Vi tok en prat med noen av bloggerne om hvordan deres hverdag med diabetes har forandret seg?

Annonse

Maria Schmidt:

bloggernes nye hverdag med diabetes

Foto: Maria Schmidt

– Hverdagsrutinene mine er ikke stort annerledes, annet enn at jeg er ekstra påpasselig med håndhygiene. Jeg prøver så godt jeg kan og ikke ta meg til ansiktet. Noe som er overraskende vanskelig. Jeg har ikke vært klar over hvor ofte jeg gjør det før nå.

På jobb, derimot, på dyreklinikken, gjøres det flere tiltak for å hindre smittespredning. Vi er svært påpasselige med å desinfisere alle områder som kundene våre kommer i kontakt med, sier hun.

LES OGSÅ: Og sånn går no dagan!

Stabilt blodsukker

– Foreløpig har ikke denne unntakstilstanden hatt noen påvirkning på blodsukkeret mitt. Det skyldes nok at jeg ikke er spesielt bekymret for min egen helse i forbindelse med denne pandemien.

Vi med diabetes er i risikogruppen. Men som jeg har forstått så er det de med uregulert diabetes som er mest utsatt, og de med flere sykdommer i tillegg. Jeg har absolutt dager hvor blodsukkeret går i alle retninger, men i all hovedsak har jeg en sykdom som er greit regulert, og er generelt frisk ellers.

Annonse

Derfor er jeg ikke bekymret for meg selv, men mer bekymret for andre, noe som gjør at jeg tar tiltakene for å hindre spredning svært seriøst, sier Maria.

LES OGSÅ: Mitt fristed – hvordan finne roen i en hektisk hverdag?

Magnus Aulstad:

bloggernes nye hverdag med diabetes

Foto: Privat.

– Den nye hverdagen har bydd på en rekke nye utfordringer for oss som har diabetes. Ikke bare er vi ekstra mottakelig for smitte og kan bli alvorlig syke, men vi skal også ta oss av en kronisk sykdom oppe i det hele. Jeg synes det har vært ekstra utfordrende å holde på hverdagsrutinene med tanke på måltidshyppighet, insulindoser og måling av blodsukker.

Til tross for at det har blitt mer fritid med hjemmekontor og større grad av egenstrukturering av tidsbruken, har aktivitetsnivået sunket disse dagene. Dette krever en solid egeninnsats å opprettholde.

Noe jeg synes er utfordrende og vanskelig å få til, da motivasjonen har dalt i og med at vi ikke vet hvor langt tidsperspektiv vi har foran oss i denne nye hverdagen.

Ustabilt blodsukker

Blodsukkeret spilte ikke på lag de første dagene. Mest på grunn av at insulinbehovet økte en god del. Dette tror jeg for min del har en sammenheng med redusert aktivitetsnivå, nedstemthet og økt stressnivå. For å løse dette måtte jeg aktivt gå inn for å måle blodsukker oftere, sette mer insulin og passe på at kroppen får god og nok næring. Jeg synes ikke det er lett, men jobber med det hver eneste dag.

Nye krevende hverdagsrutiner

Mange med diabetes kjenner til utfordringene det fører med seg å måtte endre hverdagsrutiner. Det er ikke optimalt, og det tar ofte tid å sette seg inn i det nye som står foran deg. Likevel må man bare smøre seg med tålmodighet og gjøre det beste ut av situasjonen.

Jeg finner motivasjon i å ha en velregulert diabetes i disse tidene, slik at jeg står best mulig rustet om jeg skulle være blant de uheldige og bli smittet av corona. Ellers passer jeg på å følge opp helsemyndighetenes råd og være nøye med hygiene.

LES OGSÅ: Få motivasjon til å takle hverdagen med diabetes

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: