Et innblikk i min mathverdag

Et innblikk i min mathverdag

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 23.01.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

«Solen står opp, en dag begynner…» går sangen. I min hverdag er det rettere sagt en gretten og trøtt diabetiker som vakler med skyhøyt blodsukker bort til badet, stikker hodet under vasken og sluker i seg litervis med vann. Sola er ingen sted å finne…

Annonse

Frokost

Frokosten min består av to brødskiver og et glass vann. Trøtt og distre som jeg er setter jeg ofte insulindosen rett før jeg tar første matbit. Ikke sjelden blir jeg rutinemessig skuffet over meg selv for ikke å ha satt insulindosen da jeg dusjet en halvtime tidligere. Den daglige blodsukkersvingningen på morgenen er nærmest blitt en forventning. Men jeg sier i dag som i går: Jeg blir flinkere i morgen.

LES OGSÅ: Slå knock out på høyt blodsukker

Lunsj

Så kommer lunsj, og det samme skjer her. For å unngå en høy topp kompenserer jeg med litt ekstra insulin, som igjen resulterer i en føling på slutten av arbeidsdagen. Jada, det er arbeidshesten sin, det.

Middag

Når jeg kommer hjem fra jobb spiser jeg middag, setter insulinet rett før første bit og får en liten, selvforskyldt topp. Jeg har boluskalkulator på pumpen, men jeg klarer som regel å gjette dosene ganske bra. Om jeg ikke hadde vært den litt late personen jeg er, hadde jeg derimot telt karbohydrater til hvert måltid og brukt kalkulatoren. Den er rett og slett genial.

Kveldsmat

Kveldsmaten er som regel det første måltidet i løpet av dagen jeg ikke stresser med og jeg klarer dermed å huske å sette insulin på forhånd. Her setter jeg derimot ofte en for liten dose, siden jeg ikke er så flink til å planlegge akkurat hva jeg skal spise. Det blir fort det jeg har lyst på der og da, for eksempel en brødskive, kakao og kanskje litt rester fra helgens goder.

Annonse

Slik går no dagan

Jeg ender opp med å få en blodsukkerhale mens jeg sover, morgenen starter og sirkelen er komplett 🙂

Kjenner du deg igjen?

LES OGSÅ: Diabetes – betyr det ja og nei mat?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
1/5 1 tilbakemelding
Del: