Reisen avlyst!

Reisen avlyst!

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 23.04.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Mannen min og jeg skulle reise til Japan i vår. Denne reisen har nå blitt avlyst av åpenbare årsaker. I skrivende stund skulle flyet vårt gått for ganske nøyaktig 10 minutter siden.

Annonse

Den siste uken har vært en berg-og-dal-bane av følelser før vi innså at turen ikke kunne bli noe av. Selv om vi var optimistiske fram til tiltakene i Norge startet og man ble oppfordret til å ikke reise utenlands, så ville nok stresset av tanken på korona og mulig påtvungen karantene hatt en svært negativ effekt på ferien og blodsukkeret uansett.

LES OGSÅ: På ferie i et fremmed land

Karantene i fremmed land

Hovedbekymringen min var nettopp risikoen for å bli satt i karantene, og det på en ukjent plass. Det å få tak i insulin og diabetesutstyr i et land som ikke har mange engelsktalende er ikke en selvfølge. Og i tillegg ville det å pakke med seg haugevis av ekstrautstyr ikke vært særlig godt for ryggen, med tanke på at vi skulle reise med sekk. Avgjørelsen om å avlyse var ikke lett, men den ble til syvende og sist bestemt «for oss» mer enn «av oss».

LES OGSÅ: Hjelp, vi dro på ferie!

For det beste

Selv om avlysningen var tøff å svelge, vet vi at den var for det beste. Situasjonen endrer seg hele tiden, og selv om Japan på nåværende tidspunkt har et mindre antall smittede enn Norge, er det reisen dit som kunne blitt avgjørende. Risikoen for å ta med smitte tilbake er en risiko vi ikke er villige til å ta.

Annonse

I tillegg er det spesielt viktig for oss som er kronisk syke å ta de forhåndsreglene som myndighetene anbefaler. Dersom vi med diabetes blir utsatt for viruset, kan det få alvorlige konsekvenser, ikke bare på grunn av viruset i seg selv, men også på grunn av det underliggende blodsukkeret som er så sensitivt til sykdom.

LES OGSÅ: Dette bør familien din vite om blodsukkeret

Ikke hyttetur heller

Japan er der neste år, og vi bestemte oss for å reise til hytta som en liten miniferie i stedet. Dette ble også omdiskutert og til slutt forbudt av regjeringen én dag etter vi kom oss til fjellet. Universet vil ikke at vi skal ha ferie i år. Neida, jeg er veldig glad for tiltakene som blir gjort og stoler på myndighetenes anbefalinger.

Vi planlegger å jobbe og forhåpentligvis holde oss friske de kommende ukene. Jeg håper at alle dere personer med diabetes også unngår å bli syke og passer ekstra godt på blodsukkeret i disse tider. Vær flinke med håndhygiene både for deres egen og andres skyld. Og ta vare på hverandre, digitalt om ikke annet!

LES OGSÅ: Du står ved roret

 

 

 

 

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: