Ny hverdag, rutiner og forholdsregler med diabetes

Ny hverdag, rutiner og forholdsregler med diabetes

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 19.03.20 | Sist redigert: 27.03.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

I dag startet en ny hverdag for meg og min familie. Barna er hjemme fra skolen og vi voksne har hjemmekontor. Men det krever nye rutiner og forholdsregler.

Annonse

Min sjef var tidlig ute i forhold til å forutsi hva som måtte komme. Jeg har hatt hjemmekontor siden uke 10 og kun vært et par turer innom kontoret siden da. Det er jeg glad for nå.

For meg er overgangen til en arbeidsdag med kun hjemmekontor, minimal. Utfordringen nå er at jeg har en 11-åring som har hjemmeskole. Han har opplegg han skal følge, men er selvfølgelig avhengig av meg og har mange spørsmål.

Ny hverdag

Hjemmekontor hos Kristi og familen i korona-tider. Foto: Kristi Herje Haga

Viktig med gode rutiner

Vi har planlagt å holde gode rutiner på skole og jobb. Jeg startet opp å jobbe klokka åtte, han klokka ni. Han har små pauser mellom fagene og jeg tar på meg headset med musikk de gangene jeg må konsentrerer meg. Vi ha laget et «møterom» i huset der vi voksne tar nødvendige møter og telefonsamtaler.

Heldigvis er barna så store at de skjønner dette. Vi har stor hage og barna er ute i «storefri». Vi har felles lunsj og det er faktisk veldig koselig! Barna slutter dagen tidligere enn oss voksen, men da er det lov med iPad og playstation.

LES OGSÅ: 6 ting jeg gjør for en bedre diabeteshverdag

Annonse

Kollektiv karantene

Jeg bor sammen med min søster, mine to gutter og hennes tre jenter. Dessverre så endte kun fire av oss opp i karantene torsdag 12. mars fordi en kollega av min søster fikk påvist Koronaviruset. På det tidspunktet var kun to av barna hjemme hos oss fordi vi egentlig skulle til London (som selvfølgelig ble avlyst). Derfor er vi fire nå i karantene i 14 dager, mens de tre andre barna er hos fedrene sine.

Tar alle forholdsregler

Vi tar selvfølgelig alle forholdsregler i forhold til å spre smitte. Selv om jeg har diabetes og er i risikogruppe, er jeg ikke redd for selv å bli smittet. Jeg har snakket med min endokrinolog som kjenner meg og min helse godt. Hun sier at siden jeg er i så god form som jeg er, og har en velregulert diabetes, ikke er mer utsatt enn andre. Det gjør godt å vite det. Vi holder oss hjemme og har alt vi trenger.

LES OGSÅ: Dette bør familien din vite om blodsukkeret

Takknemlig for ansvarsfulle myndigheter

Jeg kjenner på en takknemlighet for at vi har myndigheter som tar viruset på alvor, og som blant annet har satt restriksjoner på insulin. Folk som hamstrer ødelegger for oss alle andre, derfor må de restriksjoner til for disse livsviktige medisinene.

LES OGSÅ: Livsviktig informasjon til pårørende

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: