Naturlig å være litt bekymret på jobb når man er i risikogruppen

Naturlig å være litt bekymret på jobb når man er i risikogruppen

Linda Terwindt
Født i 1983 og har to barn. Linda har hatt diabetes type 1 siden 1991. Hun har to utdannelser innen helsevesenet; hjelpepleier og apotektekniker. Linda synes det er viktig å bidra til å spre riktig informasjon om diabetes
Publisert første gang: 23.04.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Som apotektekniker har jeg måttet jobbe som vanlig, men under uvanlige forhold. Med avstand til andre. Med litt mer bekymring enn vanlig. For jeg er tross alt i risikogruppen.

Annonse

Kalenderen viser 12.mars 2020. Dagen koronaen for alvor tar inntog i livene våre her i Norge. Skoler, barnehager, frisørsalonger, treningssentre og alt som har med det sosiale og velvære å gjøre, stenger døra umiddelbart. Men ikke jobben min.

Jeg jobber i apotek, og jeg elsker jobben min. Kundekontakten – det å gi hjelp og trygghet til personer i alle aldre og livsstadier. Apotekteknikere og farmasøyter sidestilles med andre helsearbeidere i situasjonen vi er i nå, visste du det?

LES OGSÅ: Koronakrisen: Bekymringene påvirker diabetesen

Burde jeg ta flere forholdsregler?

Plutselig sto jeg der. Noe bekymret, litt redd og dradd ut av den trygge jobbhverdagen. For apoteket kan ikke stenge. Vi kan ikke ha hjemmekontor – folk trenger medisinene sine. Apoteket har plikt til å forsyne legemidler så lenge apoteket kan holde forsvarlig åpent.

Linda på jobb på apotek, Setter min lit til dere for at det er trygt for meg å gå på jobb

Linda jobber på apotek og har derfor fortsatt å gå på jobb som normalt. Foto: Privat.

Jeg er jo i risikosonen med diabetes type 1 – så hvilke andre forholdsregler skulle jeg ta?

Annonse

Altså, jeg blir ikke lettere syk. Diabetesen er under kontroll slik at immunforsvaret er normalt. Men blir jeg syk, blir jeg jo «sykere». Det husker jeg fra da jeg hadde svineinfluensa i 2009, og kan derfor skrive under på at det kombinert med dobbeltsidig lungebetennelse ikke er noe jeg vil anbefale.

Jeg kom fram til at jeg ikke kunne gjøre så mye annerledes. Rutiner for håndvask og spriting av hender er allerede godt innarbeidet som helsearbeider. Så jeg setter min lit til alle dere andre….

LES OGSÅ: Mine diabetesproblemer føles ubetydelige i den store sammenheng

Ikke ta for lett på anbefalingene

Dessverre ser jeg hver dag hvor lite hensyn folk tar i en tid som dette. Vi som jobber på apotek, gjør en mye viktigere jobb enn mange vet å sette pris på! Men det er viktig at dere holder dere hjemme om dere er smittet, om dere sitter i karantene, eller om dere har symptomer på luftveisinfeksjoner (selv om du ikke vet hva slags infeksjon det er).

Tar man for lett på dette så kan det få konsekvenser langt utover deg selv. Plutselig må apoteket stenge på grunn av smitte, og det vil påvirke de som trenger det mest i denne tiden. I tillegg må man huske på at vi som jobber apotekene også har familie, barn og gamle vi er glade i. Og enkelte av oss er også i risikogruppen.

Hold deg hjemme for meg – så kan jeg, selv om jeg har diabetes type 1, gå på jobb for deg!

LES OGSÅ: 4 ganger jeg har fått føling på jobb

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: