Slik er bloggernes nye hverdag!

Slik er bloggernes nye hverdag!

Julie Cathrine Knarvik
Redaktør for Lev med diabetes
Publisert første gang: 17.04.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Ingen hadde sett det komme. Et virus som skulle endevende hverdagen vår. Men her sitter vi, hver for oss og forsøker å få en ny hverdag til å henge sammen. Men hvordan håndterer bloggerne det å ha diabetes i disse tider?

Annonse

Den nye hverdagen vi våknet opp til krever mye av oss alle. Men når du er kronisk syk krever den ekstra mye. Jeg tok en prat med noen av bloggerne våre om hvordan den nye hverdagen deres ser ut.

Thomas Tjelta:

bloggernes nye hverdag

Foto: Thomas Tjelta

– Onsdag i uke 12 fikk jeg beskjed fra jobb at vi skulle ha hjemmekontor de neste to ukene. Jeg jobber vanligvis deltid 20-40 % og dette vil nå bli gjort hjemmefra. Jeg har vært 6 uker i praksis i VGS, hvor uke 12 var siste uken. På torsdag hadde jeg en legetime relatert til noen prøver. Jeg ble samtidig frarådet å være i praksis de neste dagene på grunn av fare for coronasmitte, sier han.

Senere på dagen kom beskjeden om at skolene ville være stengt fremover og at undervisningen på fredag ville foregå digitalt.

-Jeg er veldig glad for at vi fikk fullført praksis i tide og håper de finner gode løsninger for studenter som egentlig skal ha praksis nå i uke 12 og 13. Samtidig er all undervisning fra Universitetet i Agder digital de kommende ukene, det blir derfor mye tid på hjemmekontor.

For øyeblikket er jeg hjemme i karantene. Samboeren min er testet med mistanke om Coronasmitte og situasjonen er ganske merkelig. Jeg er vanligvis veldig aktiv og sosial på fritiden. Jeg prøver nå å være flink på å komme meg ut å gå en tur for å variere hverdagen (Unngår da selvsagt nærkontakt med andre til vi får svar på prøver). Jeg trener hjemme, men motivasjonen er manglende når jeg ikke har tilgang til utstyr for styrketrening. Utover det følger jeg rådene som kommer fra FHI.

Annonse

Jeg er ikke så redd for Coronasmitte for min egen del, da jeg er ung og frisk på tross av diabetes. Men jeg vil selvfølgelig unngå å videreføre smitte hvis min samboer skulle ha fått det, og om jeg eventuelt utvikler symptomer.

LES OGSÅ: En god hverdag med diabetes

Elisabeth Larsen:

bloggernes nye hverdag

Elisabeth Nordvik

-Det er en meget surrealistisk situasjon vi nå står ovenfor! Jeg personlig holder meg kun hjemme, har ikke hamstret hverken dopapir, mat eller medisiner. Føler meg sårbar og til tider ensom og håper at dette gir seg fort!

Skulle gjerne ha besøkt mine gamle foreldre som har satt seg selv i karantene, men fordi noen i husstanden fortsatt jobber og holder samfunnet gående så er det en risiko for å smitte dem, OG selv bli smittet. God håndhygiene, antibac og nedspriting av berøringspunkter er en del av hverdagen her i stor grad.

Hjemme tar vi i tillegg ekstra forhåndsregler med avstand, nyse- og hostehygiene på grunn av risikoen for smitte utenfra.

Jeg takker de høyere makter for internett i disse tider. Det er et greit tidsfordriv! Forsøker å ikke følge med 24/7 på medier om koronaviruset, da hadde jeg blitt gal (tror jeg)!

LES OGSÅ: Fremhev det positive i hverdagen

Kristi Herje Haga:

bloggernes nye hverdag

Kristi Herje Haga

-Jeg bor sammen med min søster, mine to gutter og hennes tre jenter. Dessverre så endte kun fire av oss opp i karantene torsdag 12. mars fordi kollega av min søster fikk påvist Koronaviruset. På det tidspunktet var kun to av barna hjemme hos oss fordi vi egentlig skulle til London (som selvfølgelig ble avlyst). Derfor er vi fire nå i karantene i 14 dager, mens de tre andre barna er hos fedrene sine.

Vi tar selvfølgelig alle forhåndsregler i forhold til å spre smitte. Selv om jeg har diabetes og er i risikogruppe, er jeg ikke redd for selv å bli smittet. Jeg har snakket med min endokrinolog som kjenner meg og min helse godt. Hun sier at siden jeg er i så god form som jeg er, og har en velregulert diabetes, ikke er mer utsatt enn andre. Det gjør godt å vite det. Vi holder oss hjemme og har alt vi trenger.

Jeg kjenner på en takknemlighet for at vi har myndigheter som tar viruset på alvor, og som blant annet har satt restriksjoner på insulin. Folk som hamstrer ødelegger for oss alle andre, derfor må de restriksjoner til for disse livsviktige medisinene.

LES OGSÅ: 5 elektroniske hjelpemidler som forenkler hverdagen

 

 

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: