Hverdagsvaner: Fremhev det positive i hverdagen

Hverdagsvaner: Fremhev det positive i hverdagen

Kristian Aune-Jensen
Er Markedssjef i Roche Diabetes Care, og har jobbet med diabetes siden 1998.
Publisert første gang: 20.02.13 | Sist redigert: 23.04.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Positive tanker er viktig for å leve godt i hverdagen. Med en kronisk tilstand som diabetes, er det særlig viktig å fremheve det positive i livet. Her er noen tips til hvordan du kan gjøre nettopp det.

Annonse

Forskning tyder på at mennesker med positive holdninger lever lenger, har mindre sannsynlighet for å føle smerte og har mer energi enn de som er pessimister.

Det ligger nok mye i det. Hvordan du kontrollerer din holdning kan ha en direkte innvirkning på din livskvalitet. Så hvordan kan du dra nytte av å være en optimist?

LES OGSÅ: Gode hverdagsvaner er det viktiste for diabetesen

Prøv noe nytt

Selv om livet består av flest hverdager så betyr det ikke at hver dag må være helt lik. Å gjøre noe nytt kan løfte humøret og styrke mestringsfølelsen. Så ikke vær redd for å gå utenfor komfortsonen din og prøve noe helt annet enn du er vant til.

Ta et kurs, prøv en ny hobby, eller lær et nytt språk. Start en ny treningsøvelse eller involvèr deg i lagidrett.

Annonse

Alt som får deg motivert og som gir økt selvsikkerhet er god bruk av din tid.

Fremhev det positive

Å kverne på negative tanker vil sjelden føre noe godt med seg, og er rett og slett bortkastet tid og energi. Prøv å se på den lyse siden i situasjoner, uansett hvor vanskelig det kan virke.

For eksempel, hvis en venn eller en person du arbeider med gjør noe som du blir lei deg for, anta det var utilsiktet og gå videre i livet.

LES OGSÅ: – Diabetesen gir meg større mestringsfølelse

det positive i hverdagen hverdagsvaner

Foto: Pixabay.

Sett deg konkrete mål

Alle kan oppnå forbedring på alle områder i livet, men den beste måten å gjøre det på er å sette seg konkrete mål.

Utfordre deg selv til å senke blodsukkeret, blodtrykk og kolesterol og jobb for å oppnå det. Snakk med legen din for å sette høye, men realistiske mål, slik at du vet hvor du vil.

Søk støtte fra familie og venner

Ikke hold inne alt som er vondt. Ditt nettverk kan hjelpe deg gjennom livets tøffe episoder. Når du føler deg nedtrykt eller stresset, snakk om det med folk som bryr seg om deg, og la dem hjelpe.

Det kan også være lurt å bli med i en støttegruppe på nettet, der vil du kunne finne likesinnede som kanskje har gått gjennom noe lignende.

Fokuser på resultatene

Dersom du gjør endringer i kost og/eller mosjon i positiv retning, tenk over hvor mye bedre du kommer til å føle deg på sikt. Ikke minst, husk hvor bra det vil virke inn på blodsukkernivået.

Har du noen gode tips til hvordan du kan fremheve det positive i hverdagen? Del de gjerne med oss i kommentarfeltet på Facebook.

LES OGSÅ: Enkle grep for bedre blodsukkermålinger


Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
1/5 1 tilbakemelding
Del: