5 elektroniske hjelpemidler som forenkler hverdagen

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 12.05.16 | Sist redigert: 25.10.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Jeg er glad i saker og ting som kan gjøre hverdagen enklere og litt mindre stressende, og noen dingser kan jeg ikke leve uten. Her har jeg plukket ut de fem hjelpemidlene som jeg er mest avhengig av i min hverdag.

Annonse

Jeg er glad i gode, enkle og smarte løsninger som er lett tilgjengelig i min hverdag med diabetes. Jeg har sett på hvilke elektroniske hjelpemidler jeg bruker hver dag og som jeg er avhengig av. Det er sikkert flere, men disse fem er de jeg bruker mest, og som forenkler mine gjøremål og min mestring av diabetes.

LES OGSÅ: Kunstig intelligens – er dette fremtidens hjelpemidler

1. Blodsukkerapparat

Dette er jeg selvsagt helt avhengig av og bruker flere ganger om dagen. Jeg har flere av samme modell, i ulike vesker og alltid en i bilen. Det er viktig at den er liten, enkel å bruke, og selvsagt at jeg kan stole på at målingene er riktige. Nå bruker jeg Accu-Chek Mobile og er veldig fornøyd. Den er liten og har alt-i-ett uten å måtte bytte nål eller teststrimler for hver måling.

2. Mobiltelefon

Her har jeg jo nesten hele livet mitt. Alt fra bank, til notater, musikk, app for Fitbit, vekkerklokke og mye, mye mer. Den har jeg med meg samme hvor jeg går og er en stor trygghet for meg hvis jeg får føling og for eksempel er i skogen og løper.

Jeg har blant annet en app som er direkte koblet opp mot alarmsentralen vi har i huset, og jeg trenger bare trykke på en knapp så varsles sikkerhetsselskapet om at jeg trenger hjelp. De kan da finne meg ved å spore hvor mobilen er.

Annonse
elektroniske hjelpemidler Kristi

Foto: Kristi Haga

LES OGSÅ: mySugr: – Dette er den beste appen jeg har klart å finne

3. Fitbit

Dette er min siste investering når det gjelder elektroniske duppeditter. Jeg har lest masse om aktivitetsarmbånd, men hadde aldri trodd jeg skulle bli så avhengig som jeg har blitt. Den registrerer steg, etasjer, søvn og forbrenning av kalorier. Etter at jeg fikk aktivitetsarmbåndet er jeg blitt enda mer aktiv og har konkurranser mot meg selv.

Jeg kan også legge inn hva jeg spiser slik at jeg har kontroll på matinntaket. Dette er et hjelpemiddel jeg tror mange med diabetes kan ha god bruk for, og som kan bidra til økt motivasjon og økt mestring.

4. Ipad og MacBook

MacBooken har jeg med overalt. Jeg har kjøpt en liten som passer i de fleste veskene jeg har og den veier bare litt over en kilo. Både Ipaden og MacBooken min er koblet opp mot Accu-Chek slik at jeg har oversikt over målingene jeg har gjort. Slik er det lettere å følge med på svingningene og se hvor jeg bør gjøre endringer med tanke på kosthold og insulinbruk.

Ipaden pleier jeg også å koble opp på tredemøllen min slik at jeg kan se film eller serier mens jeg løper. Det er utrolig effektivt og får langøktene til å fly av sted.

LES OGSÅ: 10 år med diabetes – 10 tips til et bedre liv

5. Trådløse hodetelefoner

Dette er en dyr, men nyttig investering. Jeg trener mye og er avhengig av musikk for å yte maks. Jeg vet ikke hvor mange headset med tråd jeg har slitt ut – det er i hvert fall mange.

Etter at jeg fikk meg trådløse hodetelefoner er problemet med ledninger løst, og jeg er mye friere både på løpetur og under styrketrening. Eneste problemet er at de ikke tåler kulde, så i ekstremkulde som kan oppstå på vinteren, bruker jeg hodetelefoner med ledning.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: