mySugr: – Dette er den beste appen jeg har klart å finne

mySugr: – Dette er den beste appen jeg har klart å finne

Publisert første gang: 15.12.17 | Sist redigert: 22.01.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

mySugr er appen som gjør livet enklere. Appen kan kobles direkte til blodsukkerapparatet Accu-Chek Guide, og ved hjelp av en adapter kan den også knyttes til Accu-Chek Mobile.

Annonse

mySugr er et av de ledende mobile diabetesplattformene på markedet, med mer enn 1 million brukere globalt. Et hjelpemiddel som gjør det mulig å løse vanlige hverdagsproblemer, og samtidig forenkle diabetesbehandlingen ved hjelp av smarttelefonen din.

En som allerede har testet appen, er Robin Rolfhamre, som er førsteamanuensis i klassisk musikk ved Universitetet i Agder.

– Dette virket som den mest lovende appen som dekket de fleste av mine behov, sier han til Lev med diabetes.

I romjulen 2016 fikk Rolfhamre diagnosen LADA (Latent Autoimmune Diabetes in the Adult), en variant av diabetes type 1 som kan bruke årevis på å utvikle seg.
Og selv om han bare har hatt diabetesdiagnosen i ett år, har han likevel rukket å teste flere nyteknologiske hjepemidler. Deriblant en annen app, som han dessverre ikke var så fornøyd med.

– Jeg brukte tidligere Contour Next ONE, men den var veldig ustabil og begrenset. Den krasjet ofte og hadde lite funksjonalitet. Overgangen til mySugr var en no-brainer, forteller han.

Annonse

LES OGSÅ: – Det er trist å høre om mennesker med diabetes som ikke får de opplysningene de har rett på

portrett av Robin Rolfhamre

Robin Rolfhamre har testet mySugr. Foto: Privat.

Gir god oversikt og kontroll over diabetesen

Rolfhamre begynte derfor å se seg rundt etter andre alternativer, og kom dermed over mySugr.

– Jeg gjorde grundige undersøkelser i forbindelse med at jeg skulle begynne på Accu-Chek Insight-pumpe. Dette virket som den mest lovende appen. Spesielt liker jeg mySugrs muligheter til detaljelogging, forteller han.

Både han selv og helsepersonell han er i kontakt med, er godt fornøyd med hvordan appen har hjulpet ham i håndteringen av diabetesen.

– Jeg bruker den hver dag og registrer nesten alt. Du får god kontroll og oversikt. Det gjør det lettere å stille inn pumpe og ta informerte valg i forhold til medisinering, forklarer Rolfhamre.

LES OGSÅ: Loggføring – har det egentlig noe for seg?

Kan endelig kobles opp mot Accu-Chek Guide

Selv om Rolfhamre er svært fornøyd med mySugr, har han også gjort seg noen tanker om hva som kunne gjøre dette til et enda bedre hjelpemiddel.

– At den ikke kan synkes med hverken pumpe eller måleutstyr i Norge er utfordrende, men dette gjelder jo de fleste apper som ikke er direkte tilknyttet utstyret selv, som for eksempel nye Guide, sier Rolfhamre og legger til:

– Hvis Accu-Chek kan få ordnet kommunikasjonen mellom mySugr (Android) og for eksempel Insight og Freestyle Libre, ville appen være uslåelig på markedet, mener jeg.

I Norge har det nemlig ikke vært mulig å koble appen opp mot andre hjelpemidler – ikke før nå!

mobilapp mySugr

Foto: mySugr

Lasse Taje Furuseth, produktsjef i Roche Diabetes Care Norge, kan med glede fortelle at de nå lanserer mySugr med kobling til det nye blodsukkerapparatet på markedet; Accu-Chek Guide.

– Det vil si at hver gang man gjør en blodsukkermåling med sitt Accu-Chek Guide apparat, så sendes blodsukkersvaret automatisk til din mySugr App, forteller Furuseth til Lev med diabetes.

Det har også kommet en ny adapter på markedet som gjør det mulig for alle med Accu-Chek Mobile å koble seg direkte opp til mySugr.

Dette gjør at du alltid har oversikt på din smarttelefon over resultatene dine, og ved hjelp av fargekodene i appen kan du se om du ligger innenfor ditt måleområde.

  • Få  mySugr PRO gratis ved å koble til ditt Accu-Chek Guide apparat nå!

– I tillegg har du mulighet til å ta ut en PDF-rapport med oversiktlige grafer som du kan ta med å vise til din lege, forklarer Furuseth.

Anbefaler mySugr

Dette er nok en gledelig nyhet for alle som har ventet på muligheten til å kunne knytte sitt blodsukkerapparat til en app.

– Så bra! Alt hjelper, sier Rolfhamre, og han nøler ikke med å anbefale mySugr til andre.

– Ja! Dette er den beste appen jeg har klart å finne, understreker han.

doenload app store

google play last ned

LES OGSÅ: Roche kjøper mySugr for å skape en ledende plattform for digital diabetesbehandling

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: