Roche kjøper mySugr for å skape en ledende åpen plattform for digital diabetesbehandling

Roche kjøper mySugr for å skape en ledende åpen plattform for digital diabetesbehandling

Kristian Aune-Jensen
Er Markedssjef i Roche Diabetes Care, og har jobbet med diabetes siden 1998.
Publisert første gang: 30.06.17 | Sist redigert: 25.10.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Med mer enn 1 million brukere globalt, er mySugr et av de ledende mobile diabetesplattformene i markedet. Nå vil de bli en integrert del av den nye pasientfokuserte og digitale helseserviceplattformen til Roche innen diabetes.

Annonse

Roche (SIX: RO, ROG; OTCQX: RHHBY) og mySugr kunngjør i dag at de to partnerne har signert en avtale hvor Roche kjøper alle aksjer i mySugr GmbH (www.mysugr.com). Oppkjøpet gjør det mulig for Roche å ekspandere den ledende posisjonen innen diabetes.

  • mySugr blir en integrert del av Roche’s nye pasientfokuserte digitale helseservice innen diabetes.
  • Helsepersonell kan fortsette å bruke eksisterende Accu-Chek-verktøy for å ta bedre og raskere terapibeslutninger nå med forbedret kommunikasjon med sine pasienter.
  • Den åpne plattformen for avansert datadeling og personlige veiledningstjenester, kobler sammen mennesker med diabetes og deres behandlere.

– Vi er begeistret for denne avtalen da den vil gjøre oss i stand til å tilby sømløse pasientløsninger på en åpen plattform, slik at vi blir bedre i stand til å møte behovene til mennesker med diabetes. Vårt mål er å gi støtte til mennesker med diabetes slik at de kan oppnå mer tid innenfor deres ideelle glukosemål og på den måten få bedre livskvalitet, sier Roland Diggelmann, CEO Roche Diagnostics.

– Med vårt partnerskap som startet i 2014 har vi sett at våre to kulturer passer fortreffelig godt sammen da begge selskapene er svært engasjerte i det å bringe behandling av diabetes opp på neste nivå og levere løsninger som betyr noe, legger han til

«Teamet i mySugr har fylt et gap for mer enn 1 million lojale brukere så langt, og med ekspertisen og det globale nettverket til Roche vil mySugr bli en uunnværlig ledsager for et enklere liv med diabetes.»

– Vi startet mySugr for å løse våre hverdagsproblemer og forenkle diabetesbehandling ved bruk av smarttelefoner, sier Frank Westermann, CEO og med-grunnlegger av mySugr.

– Teamet i mySugr har fylt et gap for mer enn 1 million lojale brukere så langt, og med ekspertisen og det globale nettverket til Roche vil mySugr bli en uunnværlig ledsager for et enklere liv med diabetes, fortsetter han.

Annonse

Som et fokuspunkt for Roche’s integrerte strategi for diabetesadministrasjon, forventes mySugr å forbli en egen juridisk enhet med en åpen plattform for alt diabetesutstyr- og tjenester. Brukere vil fortsatt ha muligheten til automatisk å laste opp blodsukkerdata fra deres foretrukne utstyr og inn i mySugr loggbok app, i tillegg til enkel datadeling med helsepersonell og omsorgspersoner.

 

Om mySugr

Selskapet ble grunnlagt i 2012 og spesialiserer seg innen behandling av personer med diabetes. App’er og tjenester kombinerer coahing, terapiadministrasjon, automatisert datatracking og sømløs integrasjon med et økende antall medisinske enheter for å redusere ulempene det er å leve med diabetes. Tidlige investorer inkluderer forretningsmann «Hansi» Hansmann, iSeed Ventures og Roche Venture Fund. Selskapet har kontor i San Diego, California og Wien, Østerrike, med totalt 47 ansatte. mySugr-appen er tilgjengelig i 52 land og på 13 språk, blant annet norsk.

 

 

 

Om Roche Diabetes Care

Roche Diabetes Care er en pioner innen utvikling av systemer for blodsukkermåling og en global leder innen diabetesbehandlingssystemer og tjenester. I mer enn 40 år har Accu-Chek merkevaren vært dedikert til å gjøre det mulig for mennesker med diabetes å leve så normalt og aktivt som mulig, og gjøre helsepersonell i stand til å behandle sine pasienter på en optimal måte. I dag tilbyr Accu-Chek porteføljen innovative produkter og virkningsfulle løsninger for enkel og effektiv diabetesbehandling, innen alt fra blodsukkermåling til databehandling og insulinleveranse. Accu-Chek-merkevaren omfatter blodsukkerapparater, insulinpumper, blodprøvetakere, databehandlingssystemer og opplæringsprogrammer – som leder til medisinsk utbytte. For mer informasjon, besøk www.accu-chek.com.

 

Om Roche

Roche er en global pioner innen legemidler og diagnostikk som fokuserer på å benytte vitenskap for å forbedre menneskers liv. Den kombinerte styrken ved å samle legemidler og diagnostikk under samme tak har gjort Roche til en leder innen personlige helsetjenester – en strategi som sikter mot å finne riktig behandling til hver pasient på best mulig måte.

Roche er verdens største biotek selskap, med differensierte medisiner innen onkologi, immunologi, smittsomme sykdommer, oftalmologi og sykdommer i det sentrale nervesystemet. Roche er også verdens ledende selskap innen in vitro diagnostikk og vevsbasert kreftdiagnostikk, samt en innovatør innen diabetesbehandling.

Roche ble grunnlagt i 1896 og søker alltid etter bedre måter å forebygge, diagnostisere og behandle sykdom samt bidra til et bærekraftig samfunn. Selskapet retter seg også inn mot å forbedre pasienters tilgang til medisinske innovasjoner ved å arbeide mot relevante interessenter. 30 medisiner utviklet av Roche er inkludert i Verdens Helseorganisasjons (WHO) liste over viktige legemidler, blant dem livreddende antibiotika, antimalariamidler og kreftmedisiner. Roche er ansett som ledende innen bærekraft i Pharmaceuticals, Biotechnology & Life Sciences Industry åtte år på rad av Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).

Roche-gruppen, med hovedkvarter i Basel i Sveits, er aktiv i over 100 land og hadde mer enn 94.000 ansatte på verdensbasis i 2016. Roche investerte 9.9 milliarder sveitsiske franc (CHF) i forskning og utvikling og noterte et salg på 50.6 milliarder CHF i 2016. Genentech i USA er et heleid selskap i Roche-gruppen. Roche er majoritetsaksjonær i Chugai Pharmaceutical, Japan. For mer informasjon, vennligst besøk www.roche.com.

 

Alle varemerker brukt eller nevnt i dette dokumentet er beskyttet av lov.

 

 

Roche Group Media Relations

Phone: +41 -61 688 8888 / e-mail: media.relations@roche-global.com

- Nicolas Dunant (Head)

- Patrick Barth

- Ulrike Engels-Lange

- Simone Oeschger

- Anja von Treskow

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: