Pandemien er langtfra over!

Pandemien er langtfra over!

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 24.09.20 | Sist redigert: 29.09.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Det er over et halvt år siden koronapandemien snudde opp ned på livene våre. Vi står fortsatt midt i pandemien og høsten og vinteren blir annerledes for oss alle.

Annonse

De fleste av oss er lei hele koronaviruset. Men vi må fortsette å ta forholdsregler på samme måte som da viruset ble oppdaget. Vi, som har diabetes, er i risikogruppen og må ta ekstra forholdsregler. Jeg er ikke redd, men jeg skjønner at høsten og vinteren blir annerledes på mange måter. For dette viruset, det vil jeg ikke ha i hus.

Tar forholdsregler

Jeg er ikke hysterisk når det kommer til å være redd for viruset.  Men jeg har respekt for det og tar forholdsregler. Jeg tester meg når jeg får symptomer. Jeg spriter hendene før jeg går i butikken og etter. Jeg tar ikke offentlig transport i rushtiden og bruker alltid munnbind. Jeg har hjemmekontor og holder alle møter digitalt. Jeg er sosial, men i mer begrensede former enn normalt. Jeg kan gå ut og spise og på kafe, men passer da på å holde 1-metersregel og spriter hendene ofte. Jeg bruker hodet og er ikke hysterisk. Det tror jeg bare gjør vondt verre.

LES OGSÅ: Korona, karantene og kronisk sykdom

Hjemmekontor

Jeg har hatt hjemmekontor siden begynnelsen av mars og har det fortsatt. Risikoen for smitte er nok lav på mitt kontor, da vi kun er fem som jobber der. Problemet er til og fra jobb, siden jeg må bruke offentlig transport som buss og t-bane. Jeg har vært på kontoret fire ganger siden mars, ellers sitter jeg hjemme. Et par ganger har jeg tatt med meg pc´n og jobbet fra en kafe. Jeg er heldig som har et hus og god plass til å jobbe hjemme. Jeg regner med det blir hjemmekontor hele høsten og vinteren. Klart jeg lengter etter å dra inn til kontoret, men akkurat hjemmekontor er et mindre offer for meg i denne pandemien.

Testing

Jeg har lav terskel for testing både i forhold til meg selv og barna. Selv om det er litt ventetid for testing rundt om i landet, er det en enkel og kjapp måte for å få svar på om man er smittet eller ei. Jeg holder barna hjemme ved symptomer og legger heller til rette for hjemmeskole om de er i form til det. Heldigvis har både jeg og dem god erfaring i hjemmeskole! Det er en av pandemiens fordeler.

Annonse

LES OGSÅ: Slik har treningsvanene mine endret seg etter korona

Lite farting

Det blir lite reising også i høst og vinter. Jeg hadde håpet det ble mulig å reise til utlandet i julen, men det blir det nok ikke. Vi holder oss mest mulig hjemme både i hverdagene og i helgene. Det kan til tider være en utfordring, siden vi er vant til å farte en del rundt. Vi får prøve å være kreative hjemme og kose oss som best vi kan. Høstferien drar vi på hytta og det blir godt å komme seg litt bort. Det er også mulig å ta en eller to overnatting på hotell eller andre steder. Det kommer vi til å benytte oss av.

Vaksine

Jeg venter på vaksinen. Viruset vil ikke forsvinne og jeg føler meg ikke trygg før jeg har tatt vaksinen. Når den kommer er usikkert. Vi må bare vente og prøve å leve så godt vi kan frem til da. Vi er uansett heldige som bor i Norge når et slikt virus har rammet verden.

LES OGSÅ: Bekymringene påvirker diabetesen

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: