Livet er bedre med mySugr!

Livet er bedre med mySugr!

Thomas Tjelta
Thomas er født i 1992, har tidligere studert og jobbet med IT og tar for tiden en lektorutdanning på Universitetet i Agder. Han er opptatt av en sunn livsstil, og å kombinere kosthold og trening med et balansert sosialt liv. På bloggen skriver Thomas om hvordan han tilpasser diabetes på reise og i dagliglivet, samt forskningsbaserte innlegg
Publisert første gang: 21.12.17 | Sist redigert: 06.02.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

mySugr er en applikasjon for Android og IOS med et ganske enkelt, men fortsatt vanskelig mål: «To make diabetes suck a bit less». Jeg har brukt mySugr noen måneder og vil fortelle dere litt om hvordan appen er i bruk, og hva den har å by på.

Annonse

Applikasjonen kommer i to varianter, gratisversjon og pro versjon.

I dagboken er hovedforskjellen at man har flere tagger til innleggene sine. Dette gjelder tagger for humør og mer spesifikke ting som «hodepine», «fyllesyke», «kjøring» og liknende.

Når man oppretter et nytt innlegg i dagboken får man mulighet til å trykke inn informasjon om det meste. Blodsukker, aktivitet, karbohydrater i måltid, dosering av insulin, humør, osv. Innlegget legger seg da som et punkt på en graf øverst i dagboken, og man får en fin oversikt over hvordan blodsukkeret har vært gjennom dagen, hvis man logger hyppig.

Jeg opplever at jeg har en bedre innsikt i min egen diabetes nå enn tidligere.

Alle disse innleggene er det svært lett å gå tilbake til. Da kan man se hva man har gjort ved en tidligere anledning, hvis blodsukkeret plutselig ligger veldig høyt og man ikke vet hvorfor.

Selv har jeg blitt bevisst på at jeg trenger større insulinmengder til visse måltider etter at jeg startet å bruke denne appen. Jeg opplever at jeg har en bedre innsikt i min egen diabetes nå enn tidligere.

Annonse

LES OGSÅ: Nå lanseres diabetesappen mySugr!

Beregner HbA1C ganske nøyaktig

I applikasjonen er det et innebygd HbA1C estimat. Estimatet kan variere veldig i nøyaktighet fra person til person. Dette er spesielt siden man får et stort «hull» uten logger på nattestid, hvor blodsukkeret kan ha store svingninger.

Estimatet er også avhengig av hyppige logginger, og krever tre gjennomsnittlige logginger om dagen i en uke.

Sist jeg var hos diabetessykepleier beregnet algoritmen HbA1C til 7.0, den var i realiteten 7.1. Dette er svært imponerende. Jeg gleder meg derfor til å se hvor nøyaktig estimatet er neste gang jeg måler HbA1C.

LES OGSÅ: Å ta hånd om diabetesen – helt alene

Innebygd søkefunksjon

Det er også en innebygd søkefunksjon i dagboken. Denne lar deg for eksempel søke på høye/lave blodsukkerverdier. Du kan da gå inn i loggboken til spesifikke blodsukkermålinger og se hva som skjedde i forkant av målingen for å hjelpe deg med å unngå samme problematikk i fremtiden.

Et av målene til mySugr teamet er at man skal slippe «backtracking» på denne måten, for å bedre blodsukkerverdiene.

Tilgjengelig i Norge

mySugr er tilgjengelig i Norge nå, med automatisk overføring fra Accu-Chek Guide. mySugr er bygget på en åpen plattform og teamet bak mySugr jobber hardt med å få appen til å kunne brukes med andre enheter slik at loggføringen skal gå mest mulig automatisk.

«Utfordringer» – fungerer som en motiverende faktor

«Utfordringer» er en innebygd del av applikasjonen og fungerer for min egen del som en motiverende faktor i den daglige behandlingen av diabetes. «Utfordringene» ligger som en egen fane og man velger hvilke utfordringer man vil prøve seg på. Favoritten så langt er utfordringen «Big Blue test».

Utfordringen er at man logger blodsukkeret før og etter trening, i tillegg til å logge treningen i seg selv.

Grunnen til at jeg liker denne utfordringen er at 1 dollar blir donert til veldedighet knyttet til arbeid mot å bedre behandlingen av diabetes i land som virkelig trenger det.

I gratisversjonen av appen er det kun noen av utfordringene som er tilgjengelige.

 Utilgjengelig og ny funksjonalitet

Dessverre er det noe av funksjonaliteten som ikke enda er tilgjengelig i den norske versjonen av appen. Dette er blant annet skanner, akademi og «my diabetes Coach».

Jeg har snakket med ansvarlig for kommunikasjon i mySugr som ikke vet når, eller om, disse funksjonene vil bli tilgjengelige i Norge.

«Bolus kalkulator» er en innebygget funksjon som kan hjelpe deg å beregne bolus basert på blodsukkerverdi og mengde karbohydrater. Denne ble akkurat tilgjengelig i Norge og jeg har derfor ikke fått testet den ut enda.

Rapporter

Ved bruk av pro-versjonen av applikasjonen har man mulighet til å generere rapporter over loggingene man har gjort til PDF, direkte fra telefonen.

Med gratisversjonen ligger fortsatt muligheten der, men det krever litt mer arbeid.

Få mySugr PRO gratis ved å koble til ditt Accu-Chek Guide apparat nå!

Man velger selv tidsrom og kan få filen som en PDF. I denne filen får man oversikt over gjennomsnittlig blodsukker, antall følinger og høye blodsukker, samt en oversikt over alle loggføringene man har gjort for perioden. Bruker man appen aktivt og logger ofte, så kan dette være et svært kraftfullt verktøy når man er innom diabetessykepleier.

LES OGSÅ: Du er Kunden hos legen!

I tillegg gir det et godt innblikk i svingninger hvis man selv er interessert og har overskudd til å jobbe med rapporten for å bedre blodsukkeret. Selv bruker jeg ikke denne i den daglige behandlingen, men har planer om å ta med en oversikt over de siste ukene før jeg drar til kontroll neste gang.

Alt i alt er dette en applikasjon jeg er svært fornøyd med. Den er godt designet både når det kommer til utseende og enkelhet. Bruken har gjort at jeg har fått bedre innblikk og kontroll over mitt eget blodsukker, men det krever arbeid.

Dette innlegget er kun en kort gjennomgang av deler av hovedfunksjonaliteten i applikasjonen. Høres det interessant ut anbefaler jeg at du tester den ut selv!

LES OGSÅ: mySugr: Dette er den beste appen jeg har klart å finne!

Ønsker du mer informasjon kan du lese på mySugr egen hjemmeside:
https://mysugr.com/

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
1/5 1 tilbakemelding
Del: