Slik ser mitt kjøleskap ut

Slik ser mitt kjøleskap ut

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 21.10.16 | Sist redigert: 10.10.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Vi med diabetes type 1 kan spise akkurat det samme som alle andre. Bare vi er bevisst på hva vi spiser og hva det inneholder, og setter insulin i henhold til det.

Annonse

For min egen del er det enklere å håndtere blodsukkeret når jeg spiser lite sukker og karbohydrat. Da trenger jeg mindre insulin og har færre følinger.

Jo mer jeg ”slurver” med kostholdet, jo flere topper og bunner har jeg i målingene i blodsukker. Og det er en fordel å ha et stabilt blodsukker.

Jeg vil vise hva jeg har i kjøleskapet mitt. Ikke for at det er en fasit, men det kan være en inspirasjon for andre og kanskje gi noen tips i forhold til hva man kan spise for å holde et stabilt blodsukker.

Meieriprodukter

Meieriprodukter bruker jeg mye av i alle varianter. Jeg er blant annet glad i kesam, yoghurt, skyr, cottage cheese og protein pudding. Mye av dette handles i Sverige, men utvalget i Norge er blitt bedre.

Blant annet synes jeg den norske cottage cheesen er bedre enn den svenske. Sverige har mye bedre utvalg av kvarg i alle slags varianter.

Annonse

En favoritt er en drikkekvarg med vanilje og appelsin. Utrolig lett og god og får plass i veska. Kvarg i ulike varianter med kokos, toffee, bringebær og pepperkake (!) er også noen av favorittene. Jeg har alltid melk i kaffen og bruker stort sett lettmelk eller mandelmelk.

Grønnsaker

Jeg spiser et måltid med grønnsaker minst en gang per dag. Enten rå i salat eller stekte i wok. Jeg handler alle grønnsakene jeg trenger gjennom hele uka på mandager.

Jeg handler stort sett på en tyrkisk butikk med gode og billige varer. Hver uke kjøper jeg tomat, agurk, salat, brokkoli, blomkål, rødbeter, rødkål, løk og avokado. Da har jeg alltid et godt utgangspunkt i forhold til mange middagsretter.

Grønnsaker er billig og jeg passer på å handle etter sesong. Der jeg handler er det ofte tilbud på bær, og det er godt som topping både på grøt og meieriprodukter.

LES OGSÅ: Hvordan «lure» mer grønnsaker inn i kostholdet? Her er 5 enkle tips.

Egg og eggehvite

Foto: Pixabay

 

Jeg spiser ett egg hver dag, stort sett til frokost. Barna er også glad i egg, spesielt speilegg.

Derfor kjøper jeg mange egg, og foretrekker å kjøpe hele brett i Sverige med 24 egg. Det er billigere enn 12-pakk som vi har her i Norge. I Sverige kjøper jeg også eggehvite i litersdunker.

Jeg bruker en dunk i uka, og synes det er fantastisk at de finnes i liters dunker slik at man slipper å kaste plommen. Dette burde vi få i Norge også!

Eggehvite bruker jeg til omelett, i grøt og til å lage proteinfluff (sukkerfri marengs).

Jeg vet at kunstig søtstoff i mengder ikke er gunstig, men brus er min guilty pleasure.

PRØV GJERNE: Deilig eggerøresalat

Pålegg

Jeg spiser kun ett måltid per dag med knekkebrød. Derfor sier det seg selv at jeg ikke har mye pålegg i kjøleskapet. Og det jeg har er det barna som spiser.

For tiden har jeg dilla på kokt egg og kaviar og spise det stort sett til frokost. Ett stort hjemmelaget knekkebrød med masse kaviar og et kokt egg på toppen. Nam.

Jeg har også stort sett hvitost, pultost og sukkerfritt syltetøy. Det spiser jeg hvis jeg får lyst på noe søtt og er litt sulten på kvelden.

Jeg har også stort sett hvitost, pultost og sukkerfritt syltetøy. Det spiser jeg hvis jeg får lyst på noe søtt og er litt sulten på kvelden.

LES OGSÅ: Fem matvarer jeg alltid har i fryseren

Brus

Jeg er veldig glad i brus! Tidligere drakk jeg mye saft, men nå er brus det går mest av. Favorittene er Cola zero, Pepsi Max og Solo Super.

Jeg vet at kunstig søtstoff i mengder ikke er gunstig, men brus en min guilty pleasure. Jeg drikker det flere ganger daglig og favoritten er en iskald Pepsi Max-boks rett etter trening. Lite slår det!

LES OGSÅ: Tips til et sunt og fornuftig kosthold

Hva er dine favoritter i kjøleskapet?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

0/5 0 tilbakemeldinger
Del: