Fem matvarer jeg alltid har i fryseren

Fem matvarer jeg alltid har i fryseren

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 15.09.17 | Sist redigert: 10.10.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Kjappe, sunne og gode måltider er et mål for alle som lever i tidsklemma. Å ty til lettvinte løsninger gjør vi alle innimellom, men ofte blir disse i overkant usunne. For oss med diabetes er det viktig å spise sunt og ha kontroll på karbohydratene.

Annonse

Jeg har alltid et utvalg grønnsaker i fryseren slik at det er lett å ha noe sunt til måltidene. Frosne grønnsaker er billig og like sunt som ferske, og det er ingen svinn eller fare for at de råtner. Det er et godt alternativ til friske grønnsaker selv om det er å foretrekke. Jeg har listet opp noen av mine «favoritter» og tips til hva de kan brukes til.

For oss med diabetes er det viktig å spise sunt og ha kontroll på karbohydratene.

Spinat

Frosne spinatputer er billig og anvendelig. Jeg bruker det stort sett i smoothies eller i supper. Jeg synes fersk spinat er best, men i smoothie synes jeg faktisk frossen er best for da slipper jeg å bruke isbiter. Lager jeg spinatsuppe bruker jeg en blanding av frossen og fersk spinat.

Prøv gjerne: Matmuffins med spinat og fetaost

Brokkoli

Brokkoli bruker jeg mye i både grønnsaksformer, wok, salater og supper. Stort sett bruker jeg fersk, men den siste tiden har jeg brukt mer og mer fryst. Særlig i supper og grønnsaksformer er det veldig lettvint. Det blir alltid mye rot med brokkoli, de små frøene er over alt!! Med frossen brokkoli slipper du problemet, og du slipper å være redd for at den blir gammel (brokkoli blir raskt brun, synes jeg). Jeg anbefaler ikke å bruke frossen brokkoli i salat. De inneholder en del vann og kan bli litt «vannete» i salaten.

Prøv gjerne: Grønn salat med linser og brokkoli

Annonse

Aspargesbønner

Disse bruker jeg utelukkende i frossen form. De er så gode! Som med brokkoli bruker jeg disse i supper og grønnsaksformer. De er også gode i omelett og tiner raskt. Jeg synes de er knasende gode nytint med godt og sterkt krydder på, bare som snacks! Er jeg på farten og har med meg suppe på boks i veska, slenger jeg alltid litt aspargesbønner og rosenkål opp i, det fungerer perfekt som kjøleelement hvis maten ikke skal i kjøleskap. Det samme gjelder for så vidt for brokkoli også.

Rosenkål

Rosenkål har et uforskyldt dårlig rykte. Før jul var det priskrig på rosenkål og jeg kjøpte med meg et par poser til 1 krone stykk. Ikke visste jeg at jeg skulle bli hekta på denne supergrønnsaken! Den smaker jo helt fantastisk, samtidig som den er sunn og superbillig. Jeg bruker også disse i supper og sammen med andre grønnsaker, men det er også gode ovnsbakte på 200 grader i 20 minutter med en god olje og godt krydder på. Kjempegodt som snacks eller tilbehør til annen mat.

Prøv gjerne: Lun salat med linser og rosenkål.

Bringebær

Jeg spiser mat med lite karbohydrater og bringebær er typen bær med lavest innhold av karbohydrater. Samtidig synes jeg den er like god som jordbær og blåbær, derfor velger jeg bringebær. Jeg har varme bringebær på grøten min morgen og kveld. Da tar jeg ca en halv desiliter fryste bringebær sammen med en sukett og 1 ts kardemomme (kardemomme er veldig godt sammen med bringebær) i ett minutt på full guffe i mikro. Jeg rører det kraftig sammen før jeg har det på toppen av grøten. Utrolig friskt og godt. Jeg bruker også bringebær i smoothies hvis jeg har lyst på det.

Hva er dine «must haves» i fryseren?

Les også: Næringsinnhold versus matglede.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: