Oppskrift på lun salat med linser & rosenkål

Oppskrift på lun salat med linser & rosenkål

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 02.05.16 | Sist redigert: 10.10.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon (inkludert fiber): ca 60 gram

Denne oppskriften på lun salat med linser og rosenkål er nydelig som en enkel vegetarisk middag i seg selv, eller som tilbehør til kjøtt, fisk eller fugl.

Er du av de som tenker at salat ikke er mettende nok som middag? Da har du ikke prøvd denne! Protein fra linser og quinoa gjør salaten temmelig mettende, og de ovnsbakte grønnsakene gir en tilfredsstillende smak og konsistens. Men for all del, salaten er også nydelig kald, til lunsj dagen etterpå eller i matpakka!

Annonse

Linser er proppfulle av fiber, folsyre, protein, og inneholder svært lite fett og null kolesterol. Quinoa er også full av næringsstoffer, og fri for gluten. Quinoa er rik på flavonoidene quercetin og kaempferol, og inneholder faktisk mer av disse antioksidantene enn blåbær. Quinoa inneholder også bra med kalsium, fosfor, jern, folat, riboflavin, magnesium, fiber og umettet fett.

Ingredienser

(1 porsjon)

0,5 dl quinoa
1/2 boks grønne eller brune linser (ca 90 g)
En neve grønne erter
En neve fersk spinat
½ rødløk
8 små sjampinjonger/eller 2 store
En god neve rosenkål (frossen fungerer fint)
Noen buketter blomkål
Karri
Olivenolje
En ss sitronsaft
Salt + pepper

Fremgangsmåte

1. Start med å koke quinoa i dobbel mengde vann. Bruker du frosne erter må disse også tines (eventuelt varmes i kokende vann).

2. Skjær rødløk, sjampinjong og blomkål i passende biter, og fordel dem og rosenkålen utover en bakeplate. Ringle over olivenolje og skvis over sitronsaft. Ha litt karri på blomkålen. Det gjør den så utrolig rund og søt og god når den ovnsbakes. Ikke glem salt og pepper.

Annonse

3. Sett grønnsakene i ovnen i ca 15 minutter på 225 grader. Her kan du gjerne bruke grillelement. Vend tilslutt alle ingrediensene sammen i en bolle. Server som den er, eller som tilbehør.

PRØV GJERNE: Proteinrik vegetarsalat med quinoa

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
2.5/5 2 tilbakemeldinger
Del: