Grønn salat med linser & brokkoli

Grønn salat med linser & brokkoli

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 05.01.16 | Sist redigert: 22.03.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
KH per porsjon: ca 30 g

Denne grønne, deilige bollen er perfekt som en enkel, lett lunsj. Med et herlig utvalg av grønne ingredienser vil du gjøre både øynene og kroppen din glad. Salaten har en deilig sennepsdressing som tilfører det lille ekstra i form av både en god smak og sunne fettsyrer. Salaten er rik på protein takket være linser og soyabønner.

Bruk gjerne andre grønne grønnsaker, her er det bare å variere. Soyabønner kan for eksempel gjerne byttes ut med erter, og jeg er sikker på at både paprika, sukkererter og spinat ville vært supre tilskudd. Start året grønt!

Annonse
grønnsalat+sennepsdressing4

Foto: Hanna Dale

Grønn salat med linser & brokkoli

1 porsjon

Du trenger

 • en neve ruccola
 • 1/2 boks grønne linser
 • ca 100 g soyabønner / edamamebønner (evt erter)
 • en stor bukett brokkoli
 • ca 8 cm agurk
 • 1/2 avocado
 • evt fersk basilikum

Dressing:

 • 1 ts sennep
 • 1 ts sitronsaft
 • 1 ts olivenolje
 • 1 ss eplesidereddik
 • pepper

Fremgangsmåte:

Damp brokkoli og edamamebønner raskt. Del agurk i småbiter, og vend sammen alle ingrediensene i en bolle. Rør sammen dressingen, og topp salaten med skiver av avocado, dressing og evt litt ferske krydderurter.

Foto: Hanna Dale

Foto: Hanna Dale

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
1/5 1 tilbakemelding
Del: