Lytt til blodsukkeret!

Lytt til blodsukkeret!

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 26.01.24

Diabetes kan til tider være sykt irriterende, og enkelte ganger har jeg vært nær ved å prioritere andre ting framfor å lytte til blodsukkeret.

Annonse

Det kan være skummelt, og jeg er glad jeg hadde mannen min som snakket meg bort fra å prioritere det, som i dette tilfellet var en skitur, framfor sykdommen og helsen min.

Nok følingsmat?

Jeg var i veldig god form og følte for å ta en ny runde på ski. Pumpen min viste at blodsukkeret var på 4,1 med to piler rett ned. Jeg hadde noen knuste kjeks, to twist og en fjerdedel bit av en troika-sjokolade i lomma mi.

Jeg hadde allerede gått 5 km, og hadde så lyst til å gå en runde til på 4 km. Jeg sto lenge og tenkte på om alt jeg hadde i lomma kunne være nok til å bære meg gjennom en runde til.

LES OGSÅ: Hva spiser jeg for å holde et stabilt blodsukker?

Blodsukkeret sa nei

Jeg turte ikke å trosse diabetesen min. Det er jeg glad for. Jeg var nær ved å begi meg ut på en runde til siden formen min sa ja. Men blodsukkeret sa nei.

Annonse

Gudskjelov snakket mannen min meg til fornuft.

LES OGSÅ: Fem positive sider ved å ha fått diabetes

Skuffet

Jeg blir så sint på meg selv når sånt skjer. Jeg føler det er min skyld at blodsukkeret ble lavt på grunn av dårlig planlegging og for mye insulin til middagen.

Og jeg blir rett og slett veldig oppgitt og lei meg for at jeg var så lite betenksom før vi dro ut på tur.

LES OGSÅ: Vanskelig å beregne riktig insulindose til måltider

Ikke tross blodsukkeret

Dessverre så er diabetesen sånn en gang i blant. Man har ikke alltid kontroll, og det er ikke nødvendigvis min skyld at blodsukkeret ikke samarbeider.

Det viktigste i slike situasjoner er faktisk å lytte til blodsukkeret, i stedet for å ta risikoen med å trosse det.

Har du opplevd lignende tilfeller hvor det frister å ikke lytte til blodsukkeret?

LES OGSÅ: Vanene som forverret blodsukkeret

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: