Tacobowl med laks

Tacobowl med laks

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 07.06.18 | Sist redigert: 21.04.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: ca 25 gram
Hvorav fiber: 11 gram

Ingen fredag uten taco! Men hvorfor ikke prøve noe nytt denne gangen – laksetaco!

Ønsker du en lettere utgave av den tradisjonelle tacoen, kan en tacobowl med laks være midt i blinken. Taco kan være en fin måte å «lure» mer grønnsaker inn i kostholdet. I tillegg til den gode tacosmaken får du også i deg salat, og du får fisk – alt i alt et måltid som både er sunt og superdigg.

Annonse

Laks er veldig deilig med tacokrydder, og er derfor et ypperlig alternativ til kjøttdeig. Server ingrediensene separat, sa kan alle få blande sin egen favoritt!

PRØV OGSÅ: Tex-mex-bolle med speilegg og avokado

Ingredienser

4 personer

4 stk laksefileter
2 ss soyasaus
2 ts spisskummen
½ ts paprikapulver
½ ts gurkemeie
½ ts chilipulver

1 stk stor mango
2 stk avocado
1 stk agurk
1 stk rød spisspaprika
en god bunt fersk koriander
1 stk lime (saften fra)
2 hoder hjertesalat
200 g mais
150 g fetaost i blokk
200 g edamamebønner (kan fint droppes)

Annonse
tacobowl
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt laks med rotgrønnsaker

TIPS

  • Ønsker du mindre karbohydrater i retten, kan du fint droppe maisen.
  • Diverse andre ingredienser du vanligvis liker til tacoen, passer selvfølgelig også bra. Fetaost kan for eksempel fint byttes ut med rømme og/eller annen ost etter ønske.
  • Server med tortilla-chips, hvis du vil ha litt ekstra!

PRØV OGSÅ: Sunn hjemmelaget taco

Fremgangsmåte

1. Vend sammen soyasaus med krydder og sesamfrø til laksemarinaden. Del laksen i terninger på ca 2×2 cm. Vend lakseterningene inn i marinaden, og fordel laksen i en ildfast form. Bak i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter.

2. Skrell mango og del i små terninger. Del agurk, paprika og avocado i småbiter. Finhakk koriander og vend alt sammen med saften fra en lime.

3. Finhakk salat, og fordel salat, mais, edamamebønner og fetaost i hver sin bolle.

4. Server med laks og la alle mikse sin egen salatbolle!

PRØV OGSÅ: Fargerik salatbolle

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: