Tex-Mex-bolle med speilegg og avocado

Tex-Mex-bolle med speilegg og avocado

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 26.05.17 | Sist redigert: 30.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: Cirka 58 gram, hvorav 18 gram fiber.

Dropp gjerne risen, hvis du vil redusere innhold av karbohydrater (mengde karbohydrat reduseres hvis retten serveres uten ris). Tilsett gjerne andre typer grønnsaker i tomatsausen, her passer det meste!

LES OGSÅ: Oppskrift på grønn thaicurry

Annonse

Ingredienser

Til 1 porsjon

Ca. 10 cm purreløk (eventuelt en liten vanlig løk)
1 fedd hvitløk
1/3 paprika
3 stk sjampinjonger
1 ts Tex-Mex krydder (spisskummin, karri, gurkemeie, chilli, paprika – bruk det du har!)
olje til steking

300 ml hakkede tomater
100 g sorte bønner

Til servering

½ avocado
1 stk speilegg
Fetaost eller rømme/chréme fraiche
Ris etter ønske, jeg serverte med sort ris (risen kan fint droppes)
Fersk koriander

LES OGSÅ: Sjokoladefondant på minutter

Annonse

Fremgangsmåte

Finhakk hvitløk, purre, sopp og paprika og surr det i olje med krydderet. Tilsett tomater og bønner og la det hele småputre noen minutter. Smak til med krydder. Kok ris og stek et egg etter ønske. Jeg serverte tomat- og bønnegryten i en bolle med ris, speilegg, fetaost, avokado og koriander – perfekt middag!

Tips!
Alle typer fullkornsris, quinoa eller byggryn kan brukes. Og risen kan helt fint droppes hvis du vil redusere innhold av karbohydrater i retten.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: