Oppskrift på sunn hjemmelaget taco

Oppskrift på sunn hjemmelaget taco

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 06.09.13 | Sist redigert: 26.12.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Taco som lages fra bunnen av hjemme blir som regel mye mer næringsrik enn det som kommer i poser fra butikken. Du slipper også unna alle tilsetningsstoffene. Og smaken – den er minst like god!

Annonse

Taco er en helgefavoritt i mange hjem. Det er både enkelt å lage og det smaker godt. Men hvis du tar en titt på innholdsfortegnelsen på tacoskjellene, guacamolepulveret og krydderet vil du finne lange lister med ingredienser mange av oss ikke er helt sikre på hva er.

Heldigvis er det ikke vanskelig å blande sammen verken tilbehør eller krydder selv. Er du glad i å bake er det ingenting i veien for også å lage lefsene selv.

Hjemmelaget tacomiddag

Her får du oppskrift på tacokrydder, guacamole, hvitløksdressing og salsa. Er du opptatt av kalorier kan du velge karbonadedeig og lettrømme. I tillegg til det som står i oppskriftene trenger du:

  • Karbonadedeig eller kjøttdeig
  • Revet hvitost
  • Rå grønnsaker i biter (tomat, agurk, paprika, salat)
  • Tacolefser

Fyll opp tacolefsa med hjemmelaget guacamole og masse rå grønnsaker i biter, så blir dette måltidet både sunt og godt.

Karbonadedeig med hjemmelaget krydder:

  • 3 ts spisskummin
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts pepper
  • 1 ts basilikum
  • ½ ts løkpulver
  • ½ ts hvitløkspulver (eller fersk løk og hvitløk som stekes med kjøttet)
  • Litt salt
  • 1-2 ss tomatpuré
  • ½ ts worchestersaus (kan droppes)

Ca 15 minutter før servering bruner du 400 gram kjøtt (kjøttdeig eller karbonadedeig). Tilsett så krydderet og litt vann. Med et par ss tomatpuré og 1 ts worchestershiresaus blir det ekstra godt, men du kan droppe det. La kjøttet putre i ca 5 minutter på middels varme. Sett til sides (steker du for lenge blir det tørt).

Annonse

Tips! Kjøttdeig inneholder 14% fett, så du trenger ikke ekstra fett i panna til steking. 

Guacamole:

  • 2 modne avokado
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 liten rød chili uten frø
  • 2 ss rømme
  • ½ rødløk
  • Saften av 1 lime
  • Salt og pepper etter smak
  • Chili, hvitløk og løk kuttes i små biter eller kjøres i blender. Er avokadoen hard kan du kutte den i små biter og ha den i blenderen sammen med de andre ingrediensene. Har du ikke blender kan du kutte smått og mose for hånd.

Tomatsalsa:

  • 1 løk, finhakket
  • 1 boks hermetiske tomater (uten saften)
  • ½ rød chili uten frø
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts spisskummin
  • 2 ss koriander
  • 2 ss kaldpresset olje (gjerne raps)
  • Saften fra 1 lime
  • Salt og pepper
  • Du kan enten finhakke alt eller kjøre det sammen i en blender. Smak til med salt og pepper.

Enkel hvitløksdressing:

  • ¼ boks rømme (lettrømme eller seterrømme)
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 knivsodd chilipulver

Finhakk hvitløken før du blander alt sammen.

Tips! For deg som ønsker mindre karbohydrater kan du droppe lefsa og spise dette som en salat. 

Kanskje blir hjemmelaget taco en ny favoritt? 🙂

PRØV GJERNE: Tacobowl med laks

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: