Tacosalat med gratinerte bønner

Tacosalat med gratinerte bønner

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 20.08.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 57 gram
Hvorav fiber: 16 gram

Tacosalat med gratinerte bønner er en ny og spennende variant av folkefavoritten – taco!

Taco behøver ikke være i skjell eller lompe, det fungerer i så uendelig mange ulike varianter! Har du lyst til å teste noe nytt? Prøv en tacosalat med ovnsbakte grønnsaker og gratinerte bønner – en rett stappfull av bra næring.

Annonse

Ønsker du færre karbohydrater?

Dersom du vil ha en rett med færre karbohydrater er det mange justeringer du fint kan gjøre her, etter ønske. Søtpotet og potet kan byttes ut med mer squash og paprika, og kanskje litt ekstra ovnsbakt løk. Da blir innholdet per porsjon 20 gram mindre karbohydrat, altså 37 gram, per porsjon.

TIPS! Du kan fint droppe mais, dersom du ikke vil bruke det. Bruk gjerne en blanding av bønner og kikerter for variasjon.

Og hvis du ikke har lyst på en helt vegetarisk rett, kan du tilsette litt gratinert laks i biter med samme krydder og ost. Smaksrikt og sunt!

PRØV OGSÅ: Tacofyll – Ovnsbakte bønner og søtpotet

Ingredienser

2 porsjoner

Annonse

1 middels stor søtpotet
1 stor rød paprika paprika
1 squash
2 stk mellomstore poteter
1 ss olivenolje
salt og pepper etter ønske

1 boks sorte bønner
80 g mais
½ ts spisskummin
½ ts paprikapulver
ca 80 g hvitost
to gode never bladsalat etter ønske, ca 100 g (spinat, ruccola, hjertesalat etc)

Tacosalat med gratinerte bønner

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Chillisaus:
1 ts sriracha
1 ts hvit eddik/riseddik
saften fra ½ lime

PRØV OGSÅ: Tacobowl med laks

Fremgangsmåte

1. Skrell søtpotet og vask de vanlige potetene. Del poteter, squash og paprika i mellomstore biter. Ha alt på en bakeplate og ringle over olje, salt og pepper. Sett i ovnen på 220 grader, gjerne med grillelement og varmluft på.

2. Skyll sorte bønner godt, og ha mais og sorte bønner i en ildfast form. Vend inn krydder, og riv over ost. Når grønnsakene har stått i ovnen i ca 10 minutter og begynner og bli gyllene, setter du formen med bønner og ost inn, og lar den stå inne de siste 10 minuttene.

3. Vend sammen alle ingrediensene til chillisausen.

4. Ha bladsalat i to skåler, og fordel de ovnsbakte grønnsakene i hver skål. Topp hver skål med gratinerte bønner, og server med chillisaus.

PRØV OGSÅ: Oppskrift på sunn, hjemmelaget taco 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: