Fargerik salatbolle

Fargerik salatbolle

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 27.01.16 | Sist redigert: 03.05.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrat per porsjon: ca 55 gram

En fargerik salat er perfekt næringsrik, velsmakende og mettende til både lunsj og middag, så lenge du passer på å inkludere gode kilder til både protein og fett ved siden av alle de fiberrike grønnsakene.

Bruk gjerne denne oppskriften som et utgangspunkt til å komponere din egen favoritt, med de ingrediensene du liker aller best. Salater kan totalt sett bli rike på karbohydrater, men husk at det er karbohydrater fra komplekse kilder, rike på både fiber, vitaminer og mineraler. Dette er viktige komponenter i et hjertevennlig kosthold, som sammen med protein fra soyabønner og egg, og sunne fettsyrer fra olivenolje og avocado, vil ha en stabil effekt på blodsukkeret.

Annonse

Dette trenger du:

Oppskrift til 1 porsjon

1 stor gulrot i tynne skiver

1 ts dijonsennep

1 ts sitronsaft

1 ts olivenolje

Annonse

1 ss eplesidereddik

pepper

1 liten rødbete, skrellet og revet

1/2 boks grønne linser

en god neve brokkolibuketter

ca 100 g soyabonner / edamamebønner

2 økologiske egg

1/4-1/2 avocado, avh av str

Evt. sesamfrø + pesto til servering

Slik gjør du: 

Begynn med å røre sammen alle ingrediensene til dressingen. Skrell gulrøtter og skjær i tynne skiver, som du så vender inn i dressingen og lar stå og godgjøre seg mens du lager resten av salaten.

Skrell rødbete og riv den på et rivjern. Vend sammen linser og finrevet rødbete. Gi brokkoli og edamamebønner et raskt oppkok. Stek eggerøre av de to eggene ved å vende dem sammen i en varm stekepanne. Fordel rødebete- og linseblanding, brokkolibuketter, edamamebønner, marinerte gulrøtter og eggerøre i en bolle. Topp med skiver av en avocado + pepper og sesamfrø. Litt pesto smaker også nydelig til, men er ikke et must.

Foto: Hanna Dale

Foto: Hanna Dale

PRØV GJERNE: Asiatisk salat med mango, gulrot og feta

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: