Ovnsbakt laks med rotgrønnsaker

ovnsbakt laks i bolle med rotgrønnsaker og salat
Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per porsjon: 12 g, hvorav fiber: 7,5 gram
Karbohydrat per 100g: 8 gram

Fisk og ovnsbakte grønnsaker er perfekt hverdagsmiddag. Det er både raskt og enkelt å lage, smaker godt og er skikkelig sunt!

Både fisk og rotgrønnsaker er ingredienser som er typisk for det norske kostholdet. Nå på høsten er også rotgrønnsakene i sesong, og butikkene bugner over av varianter i mange ulike farger. (Pst..her er noen tips til hvordan du kan lure mer grønnsaker inn i kostholdet).

Rotgrønnsaker er fullt av næringsstoffer, tilfører en deilig sødme til måltidet, og egner seg svært godt til å bakes i ovnen. Det finnes mye å velge mellom så ikke vær redd for å prøve noe nytt.

LES OGSÅ: Soyamarinert laks med ingefær og sesamfrø

Ingredienser

2 porsjoner

2 stk laksefileter
1 stk rødbete
½ stk sellerirot
1 stk hode hjertesalat (eller annen salat etter ønske)
2 ss gresskarkjerner
Olivenolje
salt + pepper

Sennepskrem:
1 ts Dijon-sennep
2 ss crème fraiche
1 krm pepper

ovnsbakt laks i bolle med rotgrønnsaker og salat

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

LES OGSÅ: Grønnkålsalat med ovnsbakte rotgrønnsaker

Fremgangsmåte

  • Skrell rotgrønnsakene og del dem i mellomstore biter. Ringle over olivenolje og krydder etter ønske.
  • Krydre laksen og bak laks og grønnsaker i ovnen på 220 grader i ca 15-20 minutter.
  • Rist gresskarfrø i tørr panne.
  • Bland sammen sennepskremen i en liten bolle.
  • Fordel salat med ristede frø i to skåler eller på to tallerkener, og server med ovnsbakte grønnsaker, laks og sennepskrem.

TIPS!
Bytt gjerne ut rotgrønnsaker med andre grønnsaker etter ønske. Prøv for eksempel med squash, løk og paprika for en variant med mindre karbohydrater, hvis du ønsker det.

LES OGSÅ: Saftige lakseburgere med chilliaioli

Del: