Ovnsbakt laks med rotgrønnsaker
Karbohydrat per porsjon: 12 g, hvorav fiber: 7,5 gram
Karbohydrat per 100g: 8 gram
Fisk og ovnsbakte grønnsaker er perfekt hverdagsmiddag. Det er både raskt og enkelt å lage, smaker godt og er skikkelig sunt!
Både fisk og rotgrønnsaker er ingredienser som er typisk for det norske kostholdet. Nå på høsten er også rotgrønnsakene i sesong, og butikkene bugner over av varianter i mange ulike farger. (Pst..her er noen tips til hvordan du kan lure mer grønnsaker inn i kostholdet).
Rotgrønnsaker er fullt av næringsstoffer, tilfører en deilig sødme til måltidet, og egner seg svært godt til å bakes i ovnen. Det finnes mye å velge mellom så ikke vær redd for å prøve noe nytt.
LES OGSÅ: Soyamarinert laks med ingefær og sesamfrø
Ingredienser
2 porsjoner
2 stk laksefileter
1 stk rødbete
½ stk sellerirot
1 stk hode hjertesalat (eller annen salat etter ønske)
2 ss gresskarkjerner
Olivenolje
salt + pepper
Sennepskrem:
1 ts Dijon-sennep
2 ss crème fraiche
1 krm pepper
LES OGSÅ: Grønnkålsalat med ovnsbakte rotgrønnsaker
Fremgangsmåte
- Skrell rotgrønnsakene og del dem i mellomstore biter. Ringle over olivenolje og krydder etter ønske.
- Krydre laksen og bak laks og grønnsaker i ovnen på 220 grader i ca 15-20 minutter.
- Rist gresskarfrø i tørr panne.
- Bland sammen sennepskremen i en liten bolle.
- Fordel salat med ristede frø i to skåler eller på to tallerkener, og server med ovnsbakte grønnsaker, laks og sennepskrem.
TIPS!
Bytt gjerne ut rotgrønnsaker med andre grønnsaker etter ønske. Prøv for eksempel med squash, løk og paprika for en variant med mindre karbohydrater, hvis du ønsker det.
LES OGSÅ: Saftige lakseburgere med chilliaioli
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.