Gryterett med sopp, kål & rotgrønnsaker

Gryterett med sopp, kål & rotgrønnsaker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 29.11.15 | Sist redigert: 01.02.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater (6 porsjoner): ca. 35 gram

En gryterett er perfekt middagsmat i den kalde årstiden, og det fine er at det kan varieres i det uendelige ut i fra hva du putter oppi!

Annonse

Gryter en enkel mat å lage, og utgjør næringsrike og mettende måltider.

Gryta kan gjerne stå og putre lenge, slik at smakene får satt seg ordentlig. Og den smaker nesten enda bedre hvis du varmer den opp dagen etter.

Bruk gjerne det du har og liker av grønnsaker. Jeg serverte med litt quinoa ved siden av, men den kan fint spises som den er, eller serveres med annet tilbehør.

LES OGSÅ: Ovnsbakt omelettform med grønnsaker

Ingredienser

2 gule løk
5 fedd hvitløk
1 chilli
1 ss tørket rosmarin/provence-krydder
200 g sopp
en hel sellerirot
2 stk persillerøtter
2 mellomstore poteter
1/2 kålhode
fire blader grønnkål
10 stk soltørket tomat (uten olje)
6-7 dl grønnsakskraft
1 ss eplesidereddik/sitronsaft
to bokser grønne linser (ca 340 g)
1 boks fullfett kokosmelk (400 ml)
olje eller smør til steking
salt + pepper

Annonse

Til servering

  • quinoa eller fullkornsris etter ønske
  • crème fraiche
  • fersk timian til servering
soppgryte4

Foto: Hanna Fjeldheim Dale

Fremgangsmåte

Begynn med å steke finhakket hvitløk, løk og chili i olje eller smør i en stor gryte. Tilsett krydder og soppen i biter, og la det bli gyllent.

Finhakk soltørket tomat å ha det i gryta.

Skrell poteter, persillerøtter og sellerirot og del grønnsakene i små terninger. Tilsett grønnsaker og grønnsakskraft og kok opp.

Del kålhode og grønnkålen i fine strimler og ha i gryta. Tilsett eplesidereddik eller sitronsaft for litt syre. La det hele koke på middels varme til grønnsakene er møre. Da tilsetter du linser og kokosmelk, og rører om til gryta er varm.

La småputre på svak varme en stund, eller server umiddelbart. Smak til med salt og pepper. Server med ønsket tilbehør.

LES OGSÅ: Spicy quinoagryte med tomat & grønnsaker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: