Ovnsbakt omelettform med grønnsaker

Ovnsbakt omelettform med grønnsaker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 11.01.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrat per 100 gram: 19 gram
Hvorav fiber: 2 gram

Denne enkle retten er både smart, god og næringsrik, og passer like godt til lunsj som til middag.

Annonse

Ovnsbakte måltider betyr ofte mindre jobb, og det er alltid et pluss på travle dager. Her har du stor frihet til hvilke grønnsaker du kan bruke, velg etter hva du har og hva du liker. Dette gir den perfekte mulighet til å bruke opp alle grønnsaksrester du har liggende i kjøleskapet.

LES OGSÅ: Grønnkålsalat med ovnsbakt sesamlaks

TIPS!

Vil du ha en ovnsbakt omelett med færre karbohydrater kan du fint droppe potetene. De kan byttes ut med for eksempel mer squash, paprika og spinat, eller andre grønnsaker etter ønske.

For mer smak, tilsett gjerne stekt sopp, soltørket tomat og/eller flere typer ost.

Ønsker du en ikke-vegetarisk utgave passer det også fint med skinke.

Annonse

LES OGSÅ: Sunn, god og enkel indisk gryte

Ovnsbakt omelett i form

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Ingredienser

En stor, ovnsbakt form (nok til 6-8 pers)

1 stk purreløk
2 stk gul løk
2 stk paprika
4 stk kalde, kokte poteter
12 stk egg
3 dl melk
1 ts provencekrydder
250 g myk chevre (evt fetaost eller annen ost etter ønske)
ca 50 g revet parmesan til toppen
salt + pepper
olivenolje

LES OGSÅ: Spicy tomat- og sellerirotsuppe – den perfekte kveldsmat

Fremgangsmåte

  • Del purre og løk i biter/skiver og stek i olje i varm panne.
  • Smør en ildfast form med olje, og fordel stekte grønnsaker og potetbiter i formen.
  • Pisk sammen melk, egg og krydder, og hell eggeblandingen over grønnsakene i formen.
  • Topp med biter av chevre og revet parmesan, og eventuelt litt mer pepper.
  • Bak formen i ovnen til den er gyllenbrun og fast, ca 40-45 minutter (avhengig av tykkelse).
  • Server med ønsket tilbehør, for eksempel en frisk, grønn salat!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: