Spicy tomat- og sellerirotsuppe – den perfekte kveldsmat

suppe tomat og sellerirot basilikum
Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per porsjon (basert på tre porsjoner): ca. 20 gram (Hvorav fiber: 10 gram)

En god suppe til kvelds er aldri feil, enten du går for klassikere som fransk løksuppe, eller noe nytt og spennende som gresskarsuppe. Ferske råvarer er uansett viktig for å få den gode smaken, men heldigvis er suppe så enkelt å lage at hvem som helst kan klare det.

Denne suppa er fyldig og sterk, og egner seg godt til middag på kalde kvelder både sommer- og vinterstid.

Ingredienser

2-3 porsjoner

  • 1 stor gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chilli, eventuelt 1 stk liten tørket chilli
  • 1 tomat
  • 2 ts provencekrydder
  • 1 ts eplesidereddik
  • olje til steking
  • 3-4 dl grønnsaksbuljong
  • 1 stor gulrot
  • 1/2 sellerirot
  • 5 dl hakkede tomater
  • 1 boks røde linser (evt 1 dl tørre)

LES OGSÅ: Oppskrift på indisk gryte

Til servering:

  • Finhakket spinat eller krydderurter
  • Cottage cheese (evt chréme fraiche eller rømme)
  • Cherrytomater
  • Olivenolje
  • Pepper

Fremgangsmåte

Stek finhakket hvitløk, løk, chilli og tomat i krydder og olje. Tilsett eddik for smak. Finhakk gulrot og sellerirot, og ha det i gryta sammen med grønnsaksbuljong, hakkede tomater og linser. La koke til grønnsakene er møre, 10-15 minutter. Kjør suppa jevn med en stavmikser og varm til kokepunktet. Server med ønsket tilbehør.

LES OGSÅ: Gul curry med søtpotet og bønner

Del: