Gresskarsuppe med gulrøtter & kokos

Gresskarsuppe med gulrøtter & kokos

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 29.11.15 | Sist redigert: 26.09.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon (basert på 6 porsjoner): ca 20 gram

Suppe er en enkel, rask og næringsrik hverdagsmat, og perfekt nå som de kaldere månedene er her. Se videoen og prøv selv.

Denne gresskarsuppen passer like godt til lunsj som til middag, og er også fin og servere hvis du skal ha gjester. Jeg liker å variere med ulike grønnsakssupper, og tilsetter som regel en proteinkilde i form av linser eller bønner.

Annonse

Da får du en rett fullstappet med vitaminer, mineraler og fiber, som garantert vil gjøre kroppen din glad. Gresskarsuppe er en klassiker, og den blir ekstra god med kokosmelk. Du kan selvfølgelig bytte ut gresskaret med andre grønnsaker hvis du ønsker det. Prøv også gjerne fløte i stedet for kokosmelk, hvis du vil ha en annen variant.

For å gjøre det enda litt enklere for deg har vi laget en video som viser deg trinn for trinn hvordan du går frem. Du finner videoen nederst i saken.

Håper det smaker!

PRØV OGSÅ: Erte- og spinatsuppe med mozzarella

Ingredienser

gresskarsuppe

Foto: Hanna Fjeldheim Dale

4-6 personer

Annonse

1 stor gul løk
5 fedd hvitløk
1/2 chilli
3 cm fersk ingefær
1 ts karri
1 ts paprikakrydder
en paprika
4 gulrøtter
1 sellerirot
ca 600 g gresskar
8-9 dl grønnsakskraft
1 boks kikerter
1 boks kokosmelk (400 ml)
1 ss eplesidereddik / sitronsaft
olje til steking

Fremgangsmåte

Stek finhakket løk, hvitløk, chilli og ingefær i olje og krydder i bunnen av en stor gryte.

Finhakk alle grønnsakene og ha dem i gryten. Spe på med grønnsakskraft, og la grønnsakene koke seg møre i ca 15 minutter.

Når grønnsakene er gjennomkokte har du i kikertene og kjører suppen glatt med en stavmikser. Deretter vender du inn kokosmelk og eplesidereddik/sitronsaft, og varmer opp suppen til kokepunktet.

Server suppen med ønsket tilbehør. Jeg anbefaler erter, friske urter og en god dose syre i form av lime/sitron/mangoeddik!

Under kan du se en video av hvordan du enkelt lager gresskarsuppe:

Forslag til pynt og ekstra smaker du kan velge mellom når du serverer:
koriander
persille
erter
lime
crème fraiche
salt og pepper

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
1/5 1 tilbakemelding
Del: