erte- og spinatsuppe

Erte- og spinatsuppe med mozzarella

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon (med topping): 30 gram
Hvorav fiber: 12,5 gram

Supper er både lettvint og smakfullt, og gjør seg perfekt som en enkel hverdagsmiddag.

Dette er en erte- og spinatsuppe rik på fiber, og takket være ertene har den en digg, fyldig smak.

Topping er også viktig for å gjøre en suppe til et fullverdig og mettende måltid. Jeg toppet suppen med mozzarella og ristede frø. Det gjør måltidet komplett!

LES OGSÅ: Grønn lasagne – vegetarisk og smakfull

Ingredienser

erte- og spinatsuppe

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

4 porsjoner

2 ss rapsolje
1 ss provencekrydder
1 stk purre
2 fedd hvitløk
1 ss eplesidereddik
350 g frosne erter
4 stk poteter
1/2 stk sellerirot
1 pose fersk spinat (250 g)
1,5 l grønnsaksbuljong
salt og pepper

Topping:
2 stk mozzarella
4 ss ristede gresskarkjerner

LES OGSÅ: Spicy tomat- og sellerirotsuppe – den perfekte kveldsmat

Fremgangsmåte

1. Finhakk purre og hvitløk og stek gyllent i olje med provencekrydder. Tilsett eddik og la det trekke inn.

2. Finhakk potet og sellerirot. Ha potet, sellerirot og erter i kjelen og tilsett kraft. La koke til alt er mykt.

3. Rør inn spinat.

4. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt/pepper og juster eventuelt konsistensen med litt mer vann eller grønnsakskraft.

5. Topp med revet mozzarella og gresskarkjerner ristet i tørr panne.

LES OGSÅ: Marokkansk tomatgryte med kikerter

Del: