Marokkansk tomatgryte med kikerter

Marokkansk tomatgryte med kikerter

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: ca 36 gram per porsjon (gitt at oppskriften gir fire porsjoner)
Hvorav fiber: ca 11 gram

Gryteretter gir ekte hjemmekos på hustrige kvelder. Denne smakfulle retten varmer godt, og er et supert alternativ hvis du vil prøve deg på en vegetarisk middag!

En oppskrift på en gryterett som denne kan enkelt varieres veldig avhengig av hva slags krydder du bruker. Vil du ha en indiskinspirert gryte i stedet for, kan du bytte ut krydderne i denne oppskriften med 1 ss garam masala, eller liknende indisk karri-krydder.

PRØV OGSÅ: Selleri- og gulrotsuppe

Ingredienser

4 porsjoner

Marokkansk tomatgryte

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

2 gule løk
4 fedd hvitløk
1/2 chili
2 paprika
15 cherrytomater
1 ts tørket koriander
1 ts tzatar / basilikum / oregano etc
1 krm spisskummin
1 krm kanel
2 bokser hakkede tomater
2 bokser kikerter (ca 3,5 dl)
ca 100 ml grønnsakskraft
1 ts eplesidereddik
olje til steking

Til servering:

  • fersk persille/koriander
  • yoghurt naturellrømme/fetaost

PRØV OGSÅ: Gryterett med sopp, kål & rotgrønnsaker

Fremgangsmåte

Stek finhakket løk, hvitløk og chili gyllent i olje i bunnen av en gryte. Tilsett finhakket paprika, krydder og cherrytomater, sammen med honning og eddik. La det surre noen minutter til, før du tilsetter grønnsakskraft, hakkede tomater og kikerter.

La gryta småkoke i minst 20 minutter, men gjerne lengre. Smak til med krydder og server med ønsket tilbehør.

0/5 (0 Reviews)
Del: