Selleri- og gulrotsuppe

Selleri- og gulrotsuppe

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon (uten topping): 23 gram
Hvorav fiber: 8 gram

Supper er en gjenganger som restemat-middag hos meg, det er både lettvint og smakfullt.

Denne er en selleri- og gulrotsuppe som gjør seg godt som middag eller varm kveldsmat. Suppen blir ekstra digg hvis du tar deg tid til å bake grønnsakene i ovnen først, men det går også helt fint å lage en rask utgave ved å koke alt.

PRØV OGSÅ: Oransje kokossuppe

Ingredienser

Selleri- og gulrotsuppe

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

4 porsjoner

1 stk paprika
8 stk gulrøtter
2 stk poteter
½ stk sellerirot
½ stk purre
2 ss olivenolje
1 ss provencekrydder
salt og pepper
2 l grønnsaksbuljong
1 ss eplesidereddik
1 dl fløte

Forslag til topping:
Kokt quinoa
Egg
Koriander
Ristede gresskarkjerner
Olivenolje
Salt + pepper

PRØV OGSÅ: Afrikansk peanøttsuppe

Fremgangsmåte

1. Del alle grønnsakene i biter og ha dem på en bakeplate, ringle over olivenolje, provencekrydder og litt salt og pepper.

2. Bak grønnsakene i ovnen på 220 grader i ca 20-25 minutter.

3. Ha ovnsbakte grønnsaker i en gryte og hell over grønnsaksbuljong. Tilsett eddik.

4. Kjør suppen glatt med en stavmikser og vend inn havrefløten. Smak til med salt/pepper og juster eventuelt konsistensen med litt mer vann eller grønnsakskraft.

5. Topp med ønsket tilbehør.

PRØV OGSÅ: Deilig fransk løksuppe

Del: