Afrikansk peanøttsuppe

Afrikansk peanøttsuppe

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 26.06.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: mindre enn 3 g per 100 g suppe.

Dette er en av mine favorittsupper. Den er superenkel å lage, full av masse bra næring og smaker utrolig godt!

Annonse

Ingredienser:

½ løk, finhakket
1-2 cm (ca 7 g) fersk ingefær, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
7 dl god kraft
55 g tomatpuré
35 g peanutsmør, gjerne økologisk
Noen dråper tabasco eller annen sterk saus
Salt og pepper

Oppskriften holder til to små porsjoner.

Slik gjør du:

1. Finhakk løk, hvitløk og ingefær.

2. Rør tomatpuré og peanutsmør ut i litt kraft, da blander det seg lettere i suppa.

3. Fres løk til den er blank og myk, ca fem minutter. Ha i ingefær og hvitløk mot slutten.

Annonse

4. Ha i resten av ingrediensene og la suppa småputre på svak til middels varme, minimum ti minutter.
5. Smak til med tabasco, salt og pepper.

Kjapp lunsj en dag du er hjemme?

Prøv også: Indisk gryte

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: