
Oppskrift på indisk gryte
Karbohydrater per porsjon: ca. 42 gram (hvorav ca. 12 gram fiber)
Denne indiskinspirerte gryta er perfekt hverdagsmat, som fint kan varieres ut i fra hvilke grønnsaker du har tilgjengelig og ønsker å benytte.
Med utgangspunkt i samme grunnoppskrift, kan du lage mange ulike gryter ut i fra hvilke grønnsaker du tilsetter. En god krydderblanding utgjør basen for en god gryte, og du lager enkelt en god indisk krydderblanding selv!
LES OGSÅ: Vegetarisk tex-mex-gryte
Ingredienser
Gir cirka fire porsjoner.
- 2 gule løk
- 4 fedd hvitløk
- 1 rød chilli
- 3 cm fersk ingefær
- 1 god ss indisk krydderblanding (lag egen, eller bruk en ferdig indisk tandoriblanding)
- Olje til steking
- Ca. 5 dl grønnsaksbuljong
- 1 ss eplesidereddik
- 300 g ferske cherrytomater (evt en boks hermetiske tomater)
- 3 dl tørre røde linser
- 1 stor søtpotet
- 1 boks hakkede tomater
- 1 boks kikerter
- 3 dl kokosmelk
Topping
- Ferske krydderurter (koriander, persille)
- Yoghurt naturell
- Ristede sesamfrø
- Avocado
- Salt / pepper
LES OGSÅ: Marokkansk tomatgryte med kikerter
Fremgangsmåte
Finhakk løk, hvitløk, chilli og ingefær og stek det i olje og krydder til mykt. Tilsett eddik og tomater og stek litt videre til tomatene gir fra seg væske.
Ha så i linser, biter av søtpotet og hakkede tomater og grønnsaksbuljong. La det hele småputre i ca. 20 minutter til linsene og søtpoteten er myke og gryta har tyknet.
Ha i kikerter og kokosmelk (smak til så gryta blir passe sterk) og varm opp til kokepunktet. Server med ønsket tilbehør –hva med litt yoghurt, avocado og ristede sesamfrø?
Tips!
- Hvis du vil bruke en grønnsak med mindre karbohydrater enn søtpotet, er blomkål, brokkoli eller squash fine substitutter som helt fint kan brukes i stedet for.
- Hvis du ikke ønsker vegetarvariant, kan du fint bytte ut kikerter med strimlet, stekt kylling eller svin.