Vegetarisk tex-mex-gryte

Vegetarisk tex-mex-gryte

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per 100 gram (uten topping): ca 13 gram
Karbohydrater per porsjon:  ca 50 gram, hvorav ca 17 gram fiber

Gryteretter er enkel og fin middag i vinterhalvåret. Denne tex-mex-gryten er spicy, vegetarisk og veldig næringsrik.

Diabetes, blodsukkermåler,

Bønner bidrar med protein, fiber og langsomme karbohydrater, og er et fint alternativ til kjøtt hvis du ønsker å legge inn noen vegetariske middager innimellom.

Tex-mex-gryte smaker ekstra godt servert med avocado, rømme og fersk, finhakket rødkål!

LES OGSÅ: Spicy thaigryte med tomat og aubergine

Ingredienser

Gir omlag to porsjoner

  • En gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 chili
  • 1/2 paprika
  • 1 ts karri
  • 1/2 ts paprikakrydder
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/2 ts koriander
  • 400 g hakkede tomater
  • 1 boks kidneybønner (ca 200 g)
  • 1/2 boks sorte bønner (ca 100 g)
  • Salt og pepper
  • 1 ts eplecidereddik / balsamicoeddik
  • Olje til steking

Til servering:

  • Avocado
  • Fersk rødkål
  • Crème fraîche /rømme /yoghurt naturell
  • Lime
  • Eventuelt fersk koriander

LES OGSÅ: Marokkansk tomatgryte med kikerter

Fremgangsmåte

Finhakk hvitløk, chilli og løk og stek det mykt i olje og krydder. Tilsett paprika og stek litt videre. Tilsett så tomater, og la det småputre noen minutter.

Smak til med eddik, og eventuelt mer krydder. Rør inn bønnene og la det hele trekke noen minutter til. Server med ønsket tilbehør.

LES OGSÅ: Lun salat med linser og rosenkål

0/5 (0 Reviews)
Del: