Spicy thaigryte med tomat og aubergine

Spicy thaigryte med tomat og aubergine

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per porsjon = ca 40 g

Denne gryten er perfekt vintermat. Rik på smak, og den gir deg garantert varmen etter en kald vinterdag. Du kan gjerne tilsette andre grønnsaker hvis du skulle ønske det, eller kanskje litt kylling, hvis du ikke ønsker en vegetarisk variant? Uansett er dette en gryte som tåler mye krydder, så ikke vær redd for å krydre godt!

Accu-Chek Guide
Foto: Hanna Dale

Foto: Hanna Dale

Spicy thaigryte med tomat og aubergine

4-5 porsjoner

Du trenger:

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 liten rød chilli
  • en god bit revet fersk ingefær
  • 1 rødløk
  • 1 liten purre
  • 1 aubergine
  • 3 gulrøtter
  • 1 søtpotet
  • 1/2 pakke frosne erter
  • 1 dl røde tørre linser
  • 1 boks kikerter
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 boks kokosmelk (400 ml)
  • 7-8 dl grønnsaksbuljong
  • 2 ts karripulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts spisskummin
  • olje til steking
  • salt + pepper
  • fersk koriander + lime til servering

Fremgangsmåte:

Finhakk hvitløk, chili, løk og purre. Surr grønnsakene i litt olje, sammen med krydder og revet ingefær. Tilsett hakket aubergine, og stek grønnsakene lett gylne, før du tilsetter grønnsaksbuljong. Ha i tørre linser, søtpotet og gulrot, og la det småkoke til grønnsakene har blitt møre.

Juster med mer vann / buljong hvis gryta blir veldig tykk (tørre linser absorberer mye væske).

Når grønnsakene er møre tilsetter du hakkede tomater, kokosmelk og kikertene, og varmer det hele til kokepunktet. Smak til med mer krydder. Gryta kan nå gjerne få stå å småputre en halvtimes tid, så smakene får satt seg ordentlig. Server med masse fersk koriander og lime.

Foto: Hanna Dale

Foto: Hanna Dale

 

0/5 (0 Reviews)
Del: