Grønnsaksgryte

Grønnsaksgryte

Sissel Brustad
Sissel er gründeren bak nettstedet MinMat. MinMat er et profesjonelt informasjonsverktøy der du har tilgang til ernæringsveiledning, oppskrifter, menyforslag.
Karbohydrater: 25 gram per porsjon
Kalorier: 238 kcal per porsjon

Å servere en grønnsaksgryte til middag har tre fordeler; det er sunt, det er godt, og det er superenkelt å lage.

Grytemat er norsk husmannskost og perfekt å servere på hustrige dager. Ikke bare gir det deg varmen i kroppen, men gryteretter er også en ypperlig måte å få i seg mange sunne, gode grønnsaker på.

Grønsaksgryter som denne kan lages i mange ulike varianter. Det er opp til deg om du vil følge oppskriften til punkt og prikke, eller om du vil bytte ut noen grønnsaker med det du har liggende i kjøleskapet.

Hvis du ønsker å gjøre grønnsaksgryten enda mer mettende kan du tilsette noen proteinkilder som linser, kikerter eller grønne erter, eller kjøtt.

PRØV OGSÅ: Gryterett med sopp, kål og rotgrønnsaker

Ingredienser

Oppskrift til cirka 4 – 5 porsjoner 

grønnsaksgryte

Foto: Getty.

1 søtpotet
2 stk persillerot
½ sellerirot
1 løk
2 fedd hvitløk
3 stk gulrot
1 blomkål
1 ts malt spisskummen
1 ss ingefær ( revet)
1 ss karri
1 ts fenikkelfrø (malt)
2 dl creme fraiche 18%
½ dl vann

PRØV OGSÅ: Marokkansk tomatgryte med kikerter

Fremgangsmåte

1. Start med å skrelle og hakke løk og hvitløk.

2. Skrell og del søtpotet, persillerot, sellerirot og gulrøtter i små terninger og del blomkålen i små buketter.

3. Surr fenikkel og spisskummen i litt olje og tilsett løk og hvitløk, stek til løken er blank.

4. Tilsett resten av krydderet og rør sammen.

5. Ha i alle grønnsakene og vann og la dette småkoke under lokk til grønnsakene er møre.

6. Tilsett blomkålbukettene, ingefær og creme fraiché og la dette småkoke i 5-7 min

7. Servér for eksempel med fullkornsris ved siden av.

PRØV OGSÅ: Sunn, god og enkel indisk gryte

0/5 (0 Reviews)
Del: