Grønn lasagne – vegetarisk og smakfull

Grønn lasagne – vegetarisk og smakfull

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 04.04.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per 100 g: 37 g
Karbohydrater per person: ca 35 g (beregnet på 6 personer) Hvorav fiber: 10 g

Lasagne er perfekt middag, og denne varianten er vegetarisk og rik på fullkorn og fiber.

Annonse

Når du hører «lasagne» så tenker du sikker «mye pasta». Men denne oppskriften på grønn lasagne inneholder mindre karbohydrater enn en klassisk variant. (Psst..her finner du også noen gode alternativer til pasta).

Her får du mange gode næringsstoffer fra blant annet linser, cottage cheese og grønnsaker. I tillegg er den enda bedre på smak!

LES OGSÅ: Toast av speltlompe

Ingredienser

1 stor form/6 porsjoner

6 lasagneplater, gjerne fullkorn
2 søtpoteter
en pose frossen spinat (500 g)
400 g erter
en stor gul løk
2 fedd hvitløk
1/2 chili
1 ts karri
Olivenolje
salt + pepper
vann
500 g cottage cheese
en boks brune linser (170 g)
1 stk mozarella
parmesan

Annonse

LES OGSÅ: Ovnsbakt omelettform med grønnsaker

Fremgangsmåte

1. Skjær tynne skiver av søtpoteten og plasser skivene på en bakeplate. Ringle over litt olivenolje, salt og pepper, og bak i ovnen i cirka 10 min.

2. Lag den grønne sausen ved å steke løk, hvitløk og chili sammen med olje og krydder i en stekepanne. Ha frossen spinat og erter i stekepannen og varm opp til alt er tint. Ha blandingen over i en bolle, og miks til en jevn saus med en stavmikser. Juster med litt vann til sausen er passe flytende, det skal være en relativt tykk spinatkrem.

3. Fordel ingrediensene lagvis i en ildfast form. Begynn med et lag lasagneplater, fyll på med et lag grønn saus, deretter et lag med søtpotet, cottage cheese og linser. Legg så et nytt lag lasagneplater, spinat, linser, cottage cheese og topp med søtpotetskiver og mozzarella. Ha en god dose revet parmesan på toppen.

4. Stek i ovnen på varmluft i 200 grader i cirka 30 minutter, til lasagneplatene er ferdig.

LES OGSÅ: Hjemmelaget tacochips med kjøttdeig og grønnsaker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: