toast av speltlompe med salat

Toast av speltlompe

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per 100 g ferdig rett: 29 g
Karbohydrat per porsjon (2 stk lomper + salat): 33 g, hvorav fiber: 5,6 g

Du trenger slett ikke brød for å lage deg en god toast. Lag toast med speltlompe i stedet!

De aller fleste er vel enige om at smeltet ost er skikkelig godt, og en god toast er perfekt til både lunsj, middag og kvelds. Men, en vanlig toast kan fort bli rik på karbohydrater.

Så hvis du ønsker å redusere brødinntaket og vil ha et godt alternativ, er denne lille retten helt nydelig. Toast av speltlompe er raskt å lage, og får en sprø ytterside og myk og varm kjerne. Nam.

LES OGSÅ: Vekk appetitten med en fargerik lunsjsalat

Ingredienser

toast av speltlompe med salat

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 porsjon

2 stk speltlomer (evt andre lomper etter ønske)
4-6 skiver gulost
1 ts Dijon-sennep
2 ts kremost naturell
pepper

en god neve blandet salat
1 stk gulrot, i tynne skiver
6 cm agurk i biter
1 ss gresskarkjerner
1/3 avocado
Olivenolje
salt + pepper

LES OGSÅ: Aubergineruller med ricotta & cottage cheese

Fremgangsmåte

1. Smør sennep og kremost på speltlompene, og ha ost på halve lompen. Brett i to.
2. Stek lompene i tørr stekepanne til de er gyllende og osten har smeltet.
3. Ha ingrediensene til salaten på en tallerken, ringle over litt olivenolje og krydder.
4. Server salat med lompetoast!

TIPS!

Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan ha i lompe-toasten, bruk det pålegget du liker best. All slags skinke passer bra, og røkelaks inni blir også nydelig!

LES OGSÅ: Lun quinoasalat med aubergine og halloumi

Del: