Lun quinoasalat med aubergine og halloumi

Lun quinoasalat med aubergine og halloumi

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: ca. 60 gram, hvorav ca. 15 gram er fiber

Denne salaten med aubergine og halloumi er en super middagssalat som er rik på næringsstoffer og som metter godt.

Halloumi er et supert tilskudd til vegetariske middagsretter med det høye proteininnholdet. Den inneholder hele 22 gram protein per 100 gram ost.

Halloumi er en ferskost fra Kypros som lages av ku-, geite- og fåremelk og krydres med mynte. Halloumi kan smake mye, så det er supert som tilbehør.

Quinoa kan også byttes ut med fullkornsris eller linser.

PRØV OGSÅ: Lun salat med linser og rosenkål

Ingredienser:

Oppskriften gir 3 porsjoner.

Salat:

  • 1 søtpotet
  • 1 rødløk
  • 3 gulrøtter
  • 1 aubergine
  • 1 persillerot
  • En neve grønne bønner
  • 1 dl tørr quinoa
  • 1 boks hvite store bønner (ca. 240 g)
  • To gode never ruccola
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • 200 g halloumi

Dressing:

  • 1 ss tahini (sesampasta)
  • 1 ss olivenolje
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1 ts balsamico
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Del grønnsakene i passe biter og bak i ovnen på 220 grader i 20-30 minutter. Kok opp grønne bønner i lettsaltet vann, og kok quinoa i dobbel mengde vann.

Ha salat, hvite bønner og de varme grønnsakene i en salatbolle. Bland sammen ingrediensene til dressingen og vend inn i salaten eller server den ved siden av.

Del halloumiosten i skiver på omlag 1 cm, og stek i tørr panne til begge sider er gylne og sprø.

Tips!

Hvis du ønsker å redusere innholdet av karbohydrater i salaten kan du gjerne bytte ut søtpotet og gulrot med ovnsbakt squash og paprika.

Salaten kan også fint serveres som tilbehør til kjøtt, fisk eller kylling.

LES OGSÅ: Fem matvarer jeg alltid har i fryseren

0/5 (0 Reviews)
Del: