Aubergineruller med ricotta & cottage cheese

Aubergineruller med ricotta & cottage cheese

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 12.10.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per stykk: 1,5 gram

Disse små godsakene er perfekt tilbehør på tapasbordet eller som del av en større middag. Eller hvorfor ikke de servere dem sammen med noe deilig grillmat?

Annonse

Auberginerullene er enkle å slenge sammen og forberede på forhånd, og kan fint serveres kalde. De passer også tipptopp som tilbehør til annen mat, feks ved tiden av fisk, kjøtt eller salat. Fyllet er laget av ricotta, cottage cheese, sitron og basilikum, og det blir innmari frisk og godt sammen med den grillede auberginen.

LES OGSÅ: Fløyelsmyk karrihummus

Ingredienser

Til ca 15 stk ruller

  • 2-3 auberginer, avhengig av størrelse
  • 2 bokser ricotta (500 g)
  • 300 gram cottage cheese
  • revet skall av 1/2 sitron
  • en god neve fersk basilikum, finhakket
  • salt + pepper
  • olivenolje

auberginerull4

LES OGSÅ: Marokkansk tomatgryte med kikerter

Fremgangsmåte

Skjær tynne skiver av auberginen på langs, ca 1/2 cm tykke. Plasser alle auberginskivene på en stekeplate, og ringle over litt olivenilje, salt og pepper.

Annonse

Grill auberginskivene i ovnen på 200 grader i ca 5-10 min. Pass på, så de ikke brenner seg og blir helt harde!

Vend sammen ost og krydder i en bolle. Legg en spiseskje med fyll i midten av hver auberginskive, og rull sammen. Plasser på et fat, og server med ønsket tilbehør.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

0/5 0 tilbakemeldinger
Del: