Vekk appetitten med en fargerik lunsjsalat

fargerik lunsjsalat i en bolle
Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: 33 gram, hvorav fiber: 10 gram
Karbohydrater per 100g: 30 g, hvorav fiber 4 g

Denne fargerike bollen er perfekt som rask, smart og næringsrik lunsj eller middag.

Quinoa er et godt alternativ til ris og pasta, det er nemlig stappfullt av næringsstoffer og en fullverdig proteinkilde. I tillegg er det helt glutenfritt, for quinoa er faktisk ikke en kornsort, men et frø.

Med sin nøtteaktige smak er det ypperlig å bruke i både kalde og varme retter.

LES OGSÅ: Bakt paprikasuppe med tomat & fennikel

Ingredienser

1 porsjon

½ dl quinoa (tørr)
½ stk hjertesalat, eller annen salat etter ønske
1 ss gresskarkjerner
1 stk gulrot
1 stk paprika
5 stk cherrytomater
1 stk egg
olje til steking
salt + pepper

Fargerik lunsjsalat i en bolle

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

LES OGSÅ: Grovt bananbrød med havre og valnøtter

Fremgangsmåte

  • Kok quinoa i dobbel mengde vann.
  • Rist gresskarkjerner i tørr panne til de er gylne.
  • Finhakk gulrot i tynne skiver, del cherrytomater i to og paprika i småbiter. Stek grønnsakene i olje i en stekepannen. Krydre etter ønske.
  • Stek egget slik du liker det best.
  • Fordel salat med ristede frø, stekte grønnsaker og quinoa i en salatbolle. Topp med speilegg.

TIPS!

  • Bytt gjerne ut quinoa med for eksempel fullkornsris, linser, bønner eller kikerter.
  • Ønsker du en rett med mindre karbohydrater kan du fint droppe quinoa til fordel for mer salat og en ekstra spiseskje ristede frø.
  • Alle typer stekte grønnsaker fungerer fint, så bruk det du har. Prøv for eksempel med stekt løk, squash og aubergine for en annen variant.

LES OGSÅ: Rød curry med scampi & grønnsaker

Del: