Vekk appetitten med en fargerik lunsjsalat

Vekk appetitten med en fargerik lunsjsalat

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 10.11.17 09:40
Karbohydrater: 33 gram, hvorav fiber: 10 gram
Karbohydrater per 100g: 30 g, hvorav fiber 4 g

Denne fargerike bollen er perfekt som rask, smart og næringsrik lunsj eller middag.

Accu-Fine vitusapotek

Quinoa er et godt alternativ til ris og pasta, det er nemlig stappfullt av næringsstoffer og en fullverdig proteinkilde. I tillegg er det helt glutenfritt, for quinoa er faktisk ikke en kornsort, men et frø.

Med sin nøtteaktige smak er det ypperlig å bruke i både kalde og varme retter.

LES OGSÅ: Bakt paprikasuppe med tomat & fennikel

Ingredienser

1 porsjon

½ dl quinoa (tørr)
½ stk hjertesalat, eller annen salat etter ønske
1 ss gresskarkjerner
1 stk gulrot
1 stk paprika
5 stk cherrytomater
1 stk egg
olje til steking
salt + pepper

Fargerik lunsjsalat i en bolle

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

LES OGSÅ: Grovt bananbrød med havre og valnøtter

Fremgangsmåte

  • Kok quinoa i dobbel mengde vann.
  • Rist gresskarkjerner i tørr panne til de er gylne.
  • Finhakk gulrot i tynne skiver, del cherrytomater i to og paprika i småbiter. Stek grønnsakene i olje i en stekepannen. Krydre etter ønske.
  • Stek egget slik du liker det best.
  • Fordel salat med ristede frø, stekte grønnsaker og quinoa i en salatbolle. Topp med speilegg.

TIPS!

  • Bytt gjerne ut quinoa med for eksempel fullkornsris, linser, bønner eller kikerter.
  • Ønsker du en rett med mindre karbohydrater kan du fint droppe quinoa til fordel for mer salat og en ekstra spiseskje ristede frø.
  • Alle typer stekte grønnsaker fungerer fint, så bruk det du har. Prøv for eksempel med stekt løk, squash og aubergine for en annen variant.

LES OGSÅ: Rød curry med scampi & grønnsaker

0/5 (0 Reviews)
Del: