Rød curry med scampi & grønnsaker

Rød curry med scampi & grønnsaker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: ca 25 gram

Curry er varmende, smaksrik og næringsrik mat, som passer like perfekt hele året.

Du kan gjerne lage denne vegetarisk, og tilsette de grønnsakene du liker best. Eller bytte ut scampi med for eksempel laks eller kylling. Mulihetene er mange!

Denne oppskriften fungerer også like fint med både rød-, grønn- og gul currypaste.

LES OGSÅ: Spicy thaigryte med tomat og aubergine

Ingredienser

Rød curry med scampi

Foto: Hanna Dale

Oppskrift til 3 porsjoner

400 g ferdig kokt / renset scampi
1 boks kokosmelk
2-3 ts rød currypaste (avhengig av hvor sterkt du liker det)
2 ss soyasaus
2 ts fiskesaus
2 fedd hvitløk
1/2 – 1 chilli
1 ss finhakket fersk ingefær
1 rødløk
2 vårløk
1 rød paprika
2 gulrøtter
1/2 squash
1 boks vannkastanjer
1 boks minimais
En neve sukkererter
Olje til steking
Salt + pepper
Lime
Fersk koriander

LES OGSÅ: Asiatisk fylt omelett – med video!

Rød curry med scampi

Foto: Hanna Dale

Fremgangsmåte

1. Finhakk hvitløk, chilli, ingefær og rødløk. Surres blankt i litt olje i bunnen av en gryte. Skjær paprika, gulrot, squash og vårløk i passe store biter, og tilsett dette i gryta.

2. Fres grønnsakene i currypasten. Ha deretter i ferdig kokt scampi, sukkererter, mimimais og vannkastanjer.

3. Tilsett kokosmelken, og smak til med soyasaus, fiskesaus og salt / pepper. La det hele stå å godgjøre seg en liten stund på svak varme, så smakene får satt seg skikkelig.

4. Server med fersk koriander og litt frisk lime på toppen.

LES OGSÅ: Oppskrift på indisk gryte

0/5 (0 Reviews)
Del: