Grovt bananbrød med havre og valnøtter

nystekt bananbrød på fjøl, kniv og smør
Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Kabohydrat per 100 gram: 40 gram, hvorav fiber: 4 gram

Er fruktkurven full av modne bananer? Ikke la dem gå til spille.

Modne bananer er nemlig utmerket å bruke som søtning i bakst, som for eksempel i et bananbrød.

Dette er en sunnere og lurere utgave av det klassiske bananbrødet. Her er nemlig mye av hvetemelet byttet ut med havregryn og grovere mel. Brødet er derfor grovt og inneholder mye fiber, med banan som eneste søtning.

Et smart og veldig godt valg når du vil ha noe spesielt godt.

LES OGSÅ: Fem matvarer jeg alltid har i fryseren

Ingredienser

1 brødform
6 dl havregryn, evt 4 dl havremel
2 dl grov melblanding
1 dl fint mel
1 krm salt
1 ts kanel
1 ts kardemomme
frø fra ½ vaniljestang
100 g hakkede valnøtter

3 stk modne bananer
3 egg
½ dl nøytral olje
2 dl yoghurt naturell

LES OGSÅ: Gulrotscones med havre & yoghurt

Fremgangsmåte

  • Vend sammen alle tørre ingredienser i en bolle.
  • I en annen bolle moser du to av bananene til en fin grøt, før du vender inn olje, egg og melk.
  • Vend den våte blandingen inn i det tørre. Du skal nå ha en relativt løs røre.
  • Hell røra over i en smurt brødform og topp med den siste bananen skåret i to på langs.
  • Stek brødet i midten av ovnen i 40-50 minutter på 200 grader.
  • Avkjøl og nyt. Brødet holder seg fint i kjøleskapet i opptil fem dager.

TIPS!
Vil du bruke brødet som kake, kan du gjerne tilsette finhakket, mørk sjokolade .

Del: