Bakt paprikasuppe med tomat og fennikel

Bakt paprikasuppe med tomat og fennikel

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 05.04.16 00:00
Karbohydrater per porsjon: 35 g

Denne oppskriften på bakt paprikasuppe med tomat og fennikkel er en sikker hverdagsvinner! Ikke bare er den utrolig god, men den er og proppfull av sunnhet!

Accu-Chek Mobile - Boots

Suppe er perfekt hverdagsmat hvis man er flink til å inkludere ingredienser fra alle hovednæringsstoff-gruppene. Denne fyldige, smaksrike suppen er full av fiber og komplekse karbohydrater fra grønnsaker og linser, sunne fettsyrer fra olivenolje og protein fra linsene.

Totalt utgjør dette et fullverdig og komplekst måltid, som også byr på en rekke viktige mineraler og vitaminer! Suppen kan fint lages uten å ovnsbake grønnsakene først, men jeg synes den blir alle best med en røstet smak. Håper du liker den! Like god til både lunsj og middag.

Dette trenger du:

4 porsjoner

2 røde paprika

1 gul løk

10 tomater

1 fennikel

1/2 – 1 sellerirot

4 fedd hvitløk

olivenolje

timian / basilikum / oregano

salt + pepper

1 boks hakkede tomater

1 boks røde linser (ca 180 g)

1 rød chilli / 1 kryddermål chillipulver

6-8 dl grønnsakskraft

eplesidereddik

balsamico

persille / parmesan / créme fraiche til topping

Slik gjør du:

– Del tomater i to, paprika, sellerirot og fennikel i biter, og plasser alt på en bakeplate. Gi hvitløksfeddene et lite kakk med kniven, og ha hele, moste fedd av hvitløk på platen. Ringle over olivenolje, salt og pepper og andre tørkede krydderurter etter ønske. La grønnsakene bakes i ovnen til de er myke.

-Ha så grønnsakene i en kjele sammen med kraft og linser, og kjør det hele jevnt med en stavmikser. Kok opp og smak til med honning, eddik, balsamico og mer krydder hvis du ønsker.

-Topp med fersk persille og gjerne litt revet parmesan eller créme fraice.

PRØV GJERNE: Spinatsuppe med lune linser

Accu-Chek Mobile
Foto: Hanna Dale

Foto: Hanna Dale

0/5 (0 Reviews)
Del: