Bakt paprikasuppe med tomat og fennikel

Bakt paprikasuppe med tomat og fennikel

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 05.04.16 | Sist redigert: 13.01.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 35 g

Denne oppskriften på bakt paprikasuppe er en sikker hverdagsvinner! Ikke bare er den utrolig god, men den er og proppfull av sunnhet!

Suppe er perfekt hverdagsmat hvis man er flink til å inkludere ingredienser fra alle hovednæringsstoff-gruppene. Denne fyldige, smaksrike suppen er full av fiber og komplekse karbohydrater fra grønnsaker og linser, sunne fettsyrer fra olivenolje og protein fra linsene.

Annonse

Totalt utgjør dette et fullverdig og komplekst måltid, som også byr på en rekke viktige mineraler og vitaminer! Suppen kan fint lages uten å ovnsbake grønnsakene først, men jeg synes den blir alle best med en røstet smak. Håper du liker den! Like god til både lunsj og middag.

Ingredienser

4 porsjoner

2 røde paprika
1 gul løk
10 tomater
1 fennikel
1/2 – 1 sellerirot
4 fedd hvitløk
olivenolje
timian / basilikum / oregano
salt + pepper
1 boks hakkede tomater
1 boks røde linser (ca 180 g)
1 rød chilli / 1 kryddermål chillipulver
6-8 dl grønnsakskraft
eplesidereddik
balsamico
persille / parmesan / créme fraiche til topping

Fremgangsmåte

1. Del tomater i to, paprika, sellerirot og fennikel i biter, og plasser alt på en bakeplate. Gi hvitløksfeddene et lite kakk med kniven, og ha hele, moste fedd av hvitløk på platen. Ringle over olivenolje, salt og pepper og andre tørkede krydderurter etter ønske. La grønnsakene bakes i ovnen til de er myke.

2. Ha så grønnsakene i en kjele sammen med kraft og linser, og kjør det hele jevnt med en stavmikser. Kok opp og smak til med honning, eddik, balsamico og mer krydder hvis du ønsker.

Annonse

-Topp med fersk persille og gjerne litt revet parmesan eller créme fraice.

PRØV GJERNE: Spinatsuppe med lune linser

Foto: Hanna Dale
Foto: Hanna Dale

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: