Spinatsuppe med lune linser

Spinatsuppe med lune linser

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: 37 gram per porsjon
Hvorav fiber: 20 gram

Gode smaker. Gode næringsstoffer. Du skal ikke undervurdere en hjemmelaget spinatsuppe med lune linser.

Suppe er smart og næringsrik mat, så lenge man passer på å tilsette litt ekstra topping som inneholder litt proteiner. En tykk grønnsakssuppe toppet med lune linser, slik som her, fungerer utmerket til både lunsj og middag og er full av bra greier.

Accu-Fine vitusapotek

PRØV OGSÅ: Fyldig suppe av ovnsbakte rotgrønnsaker

Ingredienser

2 porsjoner

1 ss olje til steking
1 ss provencekrydder
1 gul løk
1 fedd hvitløk
1 brokkoli
1 pose frossen spinat
6 dl grønnsaksbuljong
3 dl havremelk (eller annen melk etter ønske)
salt og pepper etter ønske
1 ts olje
1 squash
1 boks brune linser (ca 230 g)
en skvis sitronsaft
to gode never fersk spinat og olivenolje til servering

PRØV OGSÅ: Selleri- og gulrotsuppe 

Spinatsuppe med lune linser

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåte

1. Finhakk løk og hvitløk, og stek gyllent i olje og krydder i bunnen av en gryte.

Accu-Chek Mobile - Boots

2. Finhakk hele brokkolien med stilk, og ha brokkoli, frossen spinat og grønnsakskraft i gryta. Kok til grønnsakene er møre.

3. Mos alt med en stavmikser til du har en glatt suppe. Rør inn melk og tilsett eventuelt litt mer vann til suppen har ønsket konsistens. Kok opp.

4. Del squashen i mellomstore biter og stek i litt olje i stekepanne.

5. Skyll linsene godt, og ha linser i panna sammen med squashen. Skvis over litt sitron.

6. Finhakk fersk spinat, og server suppen i skåler toppet med finhakket, fersk spinat og lune linser/squash.

PRØV OGSÅ: Grønn ertesuppe

CGM
0/5 (0 Reviews)
Del: