Grønn ertesuppe

Grønn ertesuppe

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: 17 gram

Grønn ertesuppe er en gammel klassiker du slett ikke skal kimse av.

Accu-Chek Mobile - Boots

Suppe er en enkel, rask og velsmakende middag eller lunsj. Denne grønne utgaven er rask å lage, og du kan fint bruke det du har av grønne grønnsaker. Suppen er rik på både vitaminer og fiber. Server gjerne som forrett hvis du ønsker det, eller som en lett hovedrett – gjerne med litt grovt brød eller et egg ved siden av.

Vips så har du en god, enkel og næringsrik middag på 1-2-3!

PRØV OGSÅ: Oppskrift på sunn gresskarsuppe

Ingredienser

2 porsjoner 

erter, hvitløk og løk er noen av ingrediensene du trenger til grønn ertesuppe

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 gul løk
1 fedd hvitløk
1/2 brokkoli, med stilk
4 dl erter
en neve spinat (fersk eller frossen)
6 dl grønnsaksbuljong
1/4 chilli, evt chillipulver
en tanke karri
salt og pepper
olje

Accu-Chek Mobile - Boots

PRØV OGSÅ: Tomatsuppe med ristede kikerter

Fremgangsmåte

1. Skjær hele brokkolien, med stilken, i små biter.

2. Stek finhakket løk og hvitløk i litt olje, i bunnen av en kjele. Surr inn chilli og karri.

3. Tilsett grønnsaksbuljong, kok opp og tilsett deretter alle grønnsakene. La det hele koke til grønnsakene er møre, og mos suppen i en blender eller med stavmikser. Juster eventuelt konsistensen med mer vann eller buljong.

4. Smak til med salt og pepper, og topp gjerne med gresskarkjerner, bønnespirer og en god olivenolje, eller kanskje litt smuldret fetaost?

PRØV OGSÅ: Erte- og spinatsuppe med mozarella

 

0/5 (0 Reviews)
Del: