Fyldig suppe av ovnsbakte rotgrønnsaker

Fyldig suppe av ovnsbakte rotgrønnsaker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 23.01.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 42 gram
Hvorav fiber: 19 gram

Ovnsbakte grønnsaker gir denne fyldige suppen en deilig smak. Toppes med sprø tofu.

Suppe er perfekt vintermat, men det er alfa omega med en god topping for at suppe skal fungere som et mettende og fullverdig måltid. Denne fyldige suppen er laget på grønnsaker som er ovnsbakt, hvilket tilfører en nydelig dybde i smaken.

Annonse

Som proteinrik topping er det her brukt sesam-marinert og ovnsbakte tofubiter. Du kan fint bruke for eksempel ristede kikerter, eller ost etter ønske, som topping i stedet.

TIPS: Bruk det du har av restegrønnsaker! I denne oppskriften er det brukt en stilk med brokkoli, fordi den passer perfekt i suppe. Bruk gjerne andre grønnsaker ut i fra hva du har.

PRØV OGSÅ: Mulligatawnysuppe

Ingredienser

2 porsjoner

1 rød paprika
4 gulrøtter
en brokkolistilk
1 ss olivenolje
1 ss provencekrydder

Annonse
Fyldig suppe av ovnsbakte grønnsaker og tofutopping

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 gul løk
1 fedd hvitløk
4 cm fersk ingefær
1 ss olivenolje
1 ss eplesidereddik
1 dl tørre røde linser
8 dl grønnsaksbuljong/vann

1 dl kokosmelk
4 stk sjampinjong

250 g fast tofu
1 ss sesamolje
1 ss soyasaus
1 ss sesamfrø
1 ts paprikakrydder
½ ts pepper

PRØV OGSÅ: Spicy tomatpanne med bønner

Fremgangsmåte

1. Del gulrøtter, brokkolistilk og paprika i mellomstore biter. Ha grønnsakene i en ildfast form eller på en bakeplate, og ringle over litt olje og krydder.

2. Vend sammen sesamolje, soyasaus, krydder og sesamfrø i en liten bolle. Del tofu i mellomstore terninger på ca 1×1 cm, og vend bitene i marinaden.

3. Ha tofuen i formen eller på plata sammen med grønnsakene, og bak alt i ovnen på 230 grader i ca 15 minutter, gjerne med grillelement. Grønnsakene skal være gyllende og myke, og tofuen skal få en sprø skorpe.

4. Finhakk løk, hvitløk og ingefær, og stek i litt olje i bunnen av en mellomstor gryte, til løken er gyllen. Tilsett eplesidereddik og la det trekke inn.

5. Ha linser og grønnsaksbuljong i gryta, og kok til linsene er møre.

6. Del sjampinjong i tynne skiver og stek med litt salt i tørr stekepanne, til soppen er gyllen.

7. Tilsett de ovnsbakte grønnsakene i gryta når linsene er ferdig kokt. Ha i kokosmelken, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Juster eventuelt med mer vann, ut i fra hvor tykk/tynn du liker suppen best.

8. Server i skåler og topp med ovnsbakt tofu og stekt sopp.

PRØV OGSÅ: Asiatisk fiskesuppe

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: